Foto: Shutterstock
Nedēļas beigās laiks būs lielākoties saulains un sauss, bet jaunnedēļ biežāk līs un dienas kļūs vēsākas, prognozē Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šīs nedēļas beigās laiks saglabāsies lielākoties saulains un sauss. Nakts uz piektdienu un sestdienu būs šīs nedēļas aukstākās naktis - vietām valsts dienvidaustrumos termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes. Jaunnedēļ kļūs lietaināks, naktīs būs nedaudz siltāks, bet dienās gaiss iesils vien līdz +12°.

Sestdien ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, dienā gan būs nedaudz vairāk mākoņu, bet vējš saglabāsies lēns. Naktī un no rīta dažviet var veidoties migla, tādēļ autovadītājiem jābrauc piesardzīgāk. Naktī +2…-2 grādi, dažviet piekrastē līdz +7 grādi.

Dienā termometra stabiņš nepārsniegs +14 grādu atzīmi. Svētdien naktī mākoņu daudzums palielināsies, savukārt dienā debesis no austrumiem skaidrosies. Vietām valsts rietumu un centrālajos rajonos iespējams īslaicīgs, smidzinošs lietus.

Gaisa temperatūra naktī būs no 0 valsts austrumos līdz +11 jūras piekrastē. Dienā +10...+13 grādi.

Jaunnedēļ kļūs nedaudz lietaināks, naktīs biežāk veidosies miglas un gaisa temperatūra pieturēsies virs 0, bet dienu laikā vairs nebūs tik silts – gaisa temperatūra lielākoties būs +7...+12 grādu robežās, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!