Foto: LETA
Tuvākajā diennaktī lielākajā daļā Latvijas teritorijā gaidāms stiprs vējš un vietām arī sniegputenis, tāpēc valsts Rietumu rajonos sestdien izsludinās oranžo brīdinājumu, bet Latvijas rietumu un centrālajos rajonos – dzelteno brīdinājumu, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvis Agris Šūmanis.

Sestdien pēcpusdienā rietumu un centrālajos rajonos gaidāms stiprs putenis. Redzamība puteņa laikā pasliktināsies līdz 500-1000 metriem. Tāpat būs arī slideni ceļi.

Dzeltenais sniega brīdinājums būs spēkā sestdien no pulksten 15 līdz 22.

VUGD aicina būt gataviem, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos, un citas āra aktivitātes. Dienests aicina iedzīvotājus būt uzmanīgus gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu

Savukārt sestdien pēcpusdienā valsts centrālajos rajonos dienvidrietumu, dienvidu vējš brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē. Sestdienas vakarā jūras piekrastē vējš pastiprināsies līdz 25-27 metriem sekundē, brīdina VUGD.

Nakts otrajā pusē vējš īslaicīgi pierims, bet no rīta iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un rietumu rajonos strauji pastiprināsies un brāzmās līdz 25-30 metriem sekundē. Vējš pakāpeniski sāks pierimt naktī uz svētdienu.

Oranžais vēja brīdinājums valsts rietumos būs spēkā no sestdienas pulksten 13 līdz svētdienas pulksten 6.

Aktuālajai informācijai par brīdinājumiem var sekot līdzi šeit.

Jau vēstīts, ka Latvijas rietumu daļā tuvākajās dienās gaidāmi intensīvi nokrišņi lietus un slapja sniega veidā. Turpinās paaugstināties ūdens līmenis upēs, kā rezultātā applūdīs palienes un zemākās vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!