Foto: DELFI
Tuvākajās dienās Latvijā krasi pazemināsies gaisa temperatūra un, līdzīgi kā pēdējās nedēļās, palaikam gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Nedēļa sāksies ar karstuma rekordiem - naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra nenoslīdēs zem +19..+25 grādiem, dienā Latgales un Vidzemes ziemeļos tā var sasniegt +33 grādus. No dienvidrietumiem ierodoties aukstajai atmosfēras frontei, pēcpusdienā Dienvidkurzemē prognozēta gaisa temperatūras pazemināšanās līdz +18 grādiem.

Ciklona un temperatūras kontrastu dēļ pirmdien, īpaši pēcpusdienā un vakarā, iespējami stihiski laikapstākļi - pērkona negaiss vietām var atnest lielu krusu, vētru un virpuļviesuļus. Spēcīgs pērkona negaiss iespējams arī galvaspilsētā.

Otrdien gaisa temperatūra nav gaidāma augstāka par +14..+19 grādiem, turklāt pūtīs brāzmains dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē līdz pat 22 metriem sekundē, un daudzviet līs.

Nedēļas vidū un otrajā pusē maksimālā gaisa temperatūra pārsvarā gaidāma +17..+22 grādu robežās. Norimstot vējam, naktīs vietām veidosies migla, vēsākajās naktīs temperatūra noslīdēs nedaudz zem +10 grādiem. Nokrišņi pārsvarā būs īslaicīgi un neskars visu valsti, bet pastāv iespēja, ka ieradīsies ciklons ar spēcīgu lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!