Foto: LETA
Gaidāmās brīvdienas sinoptiķi prognozē lietainas, bet naktī uz sestdienu vēja brāzmas varētu sasniegt arī vētras spēku.

Piektdien vakarā un nakts sākumā virs Latvijas debesis īslaicīgi skaidrosies un nokrišņi mitēsies, tomēr no Dānijas uz austrumiem ļoti ātri virzīsies jauns ciklons, kura centrs nakts un rīta stundās šķērsos Latvijas dienvidu rajonus, prognozē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Šis ciklons naktī uz sestdienu nesīs vēl ievērojamāku vēja pastiprināšanos, tomēr visspēcīgākās vēja brāzmas skars Polijas ziemeļu rajonus, Krievijas Kaļiņingradas apgabalu un Lietuvu. Lietuvas sinoptiķi prognozē, ka valsts rietumu daļā gaidāmas vēja brāzmas 28-32 m/s.

Sestdien dienā pa laikam līs, tomēr nokrišņi vairs nebūs stipri. Lietus mākoņi Latviju šķērsos arī svētdien, vairāk līs Kurzemē Baltijas jūras piekrastē un Vidzemē Rīgas līča piekrastē.

Prognozes liecina, ka brāzmainais vējš būs jau pierims, bet gaiss gan neiesils vairāk par +10...+13 grādiem pēc Celsija.

Pēc vējainās un lietainās nedēļas nogales, nākamās nedēļas sākumā vējš būs pierimis, tomēr tas pūtīs no rietumiem, ziemeļrietumiem, nesot salīdzinoši vēsas gaisa masas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!