Foto: F64
Brīvdienās, 7. un 8.jūnijā, Latvijā par dažiem grādiem pazemināsies gaisa temperatūra, bieži spīdēs saule, kā arī īslaicīgi līs un vietām ducinās pērkons, liecina "Global Forecast System" prognoze.

Pēc lietusgāzēm Kurzemē naktī uz sestdienu skaidrosies debesis un pierims vējš, tādēļ gaisa temperatūra pazemināsies līdz +6..+9 grādiem, kā arī dažviet sabiezēs migla, bet pārējā Latvijā gaiss atdzisīs līdz +10..+15 grādiem, daudzviet līs un vietām vēl dārdēs pērkons.

Sestdien galvenokārt Vidzemē un Latgalē vietām līs, diena kopumā gaidāma visai saulaina, pūtīs lēns līdz mērens vējš no rietumu puses. Gaiss sasils līdz +20..+23 grādiem, nedaudz vēsāk būs pretvēja piekrastē.

Naktī uz svētdienu, sākot no valsts rietumiem, īslaicīgi līs, iespējamas pērkona lietusgāzes, dienā tās veidosies Austrumlatvijā. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +9..+14 grādiem, valsts austrumos - līdz +6..+9 grādiem.

Dienā, saulei mijoties ar mākoņiem un pūšot mērenam rietumu vējam ar brāzmām līdz 8-13 metriem sekundē, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +19..+23 grādiem, bet Kurzemes rietumu piekrastē un vietām Vidzemes piekrastē nekļūs siltāks par +16 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē gaidāms lielākoties saulains laiks, pēcpusdienās vietām gan veidosies lietus un negaisa mākoņi, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22..+27 grādiem, vēsāks laiks saglabāsies piekrastes novados, pūšot ziemeļu, ziemeļrietumu vējam.

Saules ultravioletā radiācija tuvākajā nedēļā būs augsta, dienas vidū sasniedzot sesto līdz septīto līmeni. Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros brīvdienās saglabāsies +17..+22 grādu robežās. Jūras piekrastē, kur ūdens temperatūra pārsvarā ir zemāka par +15 grādiem, ūdens kļūs nedaudz siltāks, izņemot Rīgas jūras līča rietumu piekrasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!