Foto: AFP/Scanpix
Brīvdienās laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, līdz ar to silto un saulaino laiku nomainīs mākoņaināks, nokrišņiem bagātāks un arī vējaināks laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Sestdien debesis skaidrosies vien brīžiem, un austrumos jārēķinās ar nelieliem nokrišņiem.

No nakts otrās puses pastiprināsies rietumu, ziemeļrietumu vējš, teju visā valstī brāzmās sasniedzot 20-24 metrus/sekundē, dienā vietām pat 25-26 metrus/sekundē.

Lielākie vēja postījumi gaidāmi valsts centrālajā un austrumu daļā, jo tur tik stiprs vējš ir retāk – vējā var lūzt atsevišķi koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi un citi postījumi.

Sestdien Latvijā strauji ieplūdīs aukstāka gaisa masa, un gaisa temperatūra kā naktī, tā arī dienā būs vien +2...+7 grādi.

Svētdien laiks būs mākoņains un naktī austrumos vietām gaidāms lietus un slapjš sniegs, turpretī diena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem. Naktī gaiss atdzisīs līdz +1...-6 grādiem, arī dienā būs aukstāks, vien 0...+4 grādi.

Šī brīža prognozes liecina, ka pirmdien Latvijas teritoriju šķērsos jauns ciklons, un tas līdzi sev nesīs spēcīgākus nokrišņus, un arī vēju, kas brāzmās atkal pārsniegs 20 metrus/sekundē, līdz ar to brīžiem var putināt.

Arī visa nākamā nedēļa būs ar ziemīgiem laikapstākļiem – gaisa temperatūra ne vien naktīs, bet arī dienu laikā vietām būs zem 0 grādiem, līdz ar to Latvijā būs ne tikai lietus, bet arī slapjš sniegs un sniegs.

Dažviet izveidosies neliela sniega kārta. Ceļi būs slideni, uz tiem veidosies apledojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!