Foto: Shutterstock

Otrdienas rītā lielākajā daļā Latvijas teritorijas sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, brīdina VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pret slīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 120 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir sekojošos posmos: Tallinas šoseja (A1) posmā Tūjas krustojums – Ainaži; Vidzemes šoseja (A2) no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam; Rīgas apvedceļš (A4) un (A5) visa maršruta garumā; Daugavpils šoseja (A6) posmā Rīga – Daugavpils; Bauskas šoseja (A7) visa maršruta garumā.

Tāpat apgrūtināta braukšana ir uz: Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā; Liepājas šoseja (A9) posmā Rīga - Annenieki un Skrunda – Liepāja; Ventspils šoseja (A10) posmā Rīga – Ventspils; Rēzeknes šoseja (A12) no Jēkabpils līdz Varakļāniem; kā arī uz Kokneses šoseja (P80) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas, Jēkabpils, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Madonas, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas un Ventspils apkārtnēs.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!