Siltums, kas valda Latvijas austrumos, tuvākajās divās dienās mazināsies, bet nedēļas otrajā pusē visā valstī gaisa temperatūra paaugstināsies un daudzviet atkal iespējams pērkona negaiss, liecina "Global Forecast System" prognoze.

Šonedēļ kopumā būs saulains laiks. Otrdien valsts austrumu pierobežā vēl gaidāmas pērkona lietusgāzes, bet, sākot ar ceturtdienu, negaiss iespējams daudzviet Latvijā. Negaiss vietām nesīs stipras vēja brāzmas, lietusgāzes un krusu.

Gaisa temperatūra otrdien un trešdien caurmērā paaugstināsies līdz +16..+22 grādiem, ceturtdien - līdz +21..+25 grādiem, nedēļas nogalē - līdz +23..+29 grādiem.

Naktī uz otrdienu un trešdienu gaisa temperatūra valsts rietumu un centrālajā daļā pazemināsies līdz +3..+8 grādiem, savukārt nedēļas nogalē naktis nebūs vēsākas par +12..+17 grādiem.

Meteoroloģiskā vasara, kas nozīmē stabilu diennakts vidējās gaisa temperatūras paaugstināšanos virs +15 grādiem un kas jau 7.-8.maijā iestājās Latgalē, šonedēļ sāksies arī citviet Latvijā. Parasti tā sākas jūnijā, nevis maijā.

Vasara Latgalē šogad iestājusies nepilnu mēnesi pēc ziemas beigām - vēl 9.aprīlī Latgalē bija pusmetru dziļš sniegs, bet Alūksnē sniega kārtas augstums tad sasniedza 70 centimetru. Šis gads gan Latvijā, gan daudzviet citviet Eiropā un ASV nodēvēts par gadu bez pavasara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!