Nedēļas sākumā sinoptiķi sola samēra siltas dienas, nedēļas vidū jau gaidāms lietus, bet nedēļas nogalē brāzmains vējš, kas piekrastē var sasniegt pat vētras spēku, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nedēļas sākumā anticiklona atzara ietekmē laiks būs sauss un saulains. Pirmdien vējš pierims un debesis būs skaidras, gaiss iesils līdz +22 grādiem pēc Celsija. Otrdien, pūšot dienvidu vējiem, gaisa temperatūra paaugstināsies naktī līdz +12 un +17 grādiem, dienā vietām pat līdz +25 grādiem.

Trešdien laika apstākļus jau noteiks zema spiediena ieplaka, bet vēlāk Latvijas teritorijai pietuvosies ciklona dienvidu mala. Trešdien naktī līs galvenokārt rietumu rajonos, bet dienā mākoņu un nokrišņu zona aptvers visu Latvijas teritoriju. Arī pārējās nedēļas dienās gaidāmi nokrišņi.

Nedēļas otrajā pusē vējš iegriezīsies no rietumiem un pastiprināsies, piektdien brāzmās sasniedzot ātrumu 15-18 metri sekundē, piekrastē – pat 20 - 22 metrus sekundē. Brāzmains vējš saglabāsies arī brīvdienās, dienā temperatūra pazemināsies līdz +12 un +17 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!