Foto: F64
Jaunās darba nedēļas sākums saglabāsies vējains un daudzviet Latvijā ir gaidāmi nokrišņi, bet jau novembra sākumā gaidāms siltāks laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija(LVĢMC).

Pirmdien Latvijā laika apstākļus noteiks ciklona rietumu mala, līdz ar to gan naktī uz pirmdienu, gan arī pirmdien dienas laikā piekrastes rajonos saglabāsies spēcīgas vēja brāzmas.

Jūras piekrastē ziemeļrietumu, ziemeļu vējš brāzmās sasniegs no 25 līdz 27 metriem sekundē, bet Līča piekrastē, tai skaitā arī Rīgā, ir gaidāmas vēja brāzmās no 20 līdz 22 metriem sekundē. Līdz ar salīdzinoši zemo gaisa temperatūru no rīta austrumu rajonos, bet dienā vietām iespējams arī slapjš sniegs. Autobraucējiem jābūt uzmanīgiem, jo atsevišķi ceļu posmi būs slideni.

Otrdien, atmosfēras spiedienam paaugstinoties un ciklonam zaudējot savu nozīmi, vējš pakāpeniski pierims, bet vēl naktī uz otrdienu jūras piekrastē brāzmas sasniegs 20 metrus sekundē. Nokrišņu daudzums samazināsies, un gaisa temperatūra naktī uz otrdienu pazemināsies līdz -1...+6 grādiem, bet dienā gaiss kļūs vien nedaudz siltāks.

Nedēļas otrajā pusē virs Latvijas saglabāsies ciklonu ietekme - daudzviet gaidāmi nokrišņi un jūras piekrastē vēja brāzmas pastiprināsies no 15 līdz 17 metriem sekundē.

Viszemākā gaisa temperatūra gaidāma naktī uz trešdienu, kad austrumu rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz -3...-4 grādu atzīmei, bet, sākot ar trešdienas dienu, Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, un dienas laikā gaisa temperatūra Kurzemē paaugstināsies pat līdz +11 grādiem.

Arī darba nedēļas izskaņa un brīvdienas būs salīdzinoši siltas: gaisa temperatūra dienas laikā daudzviet paaugstināsies līdz +7...+10 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!