Foto: LETA

Trešdien līdz pulksten 14 Latvijas centrālajos rajonos izsludināts oranžais sniega brīdinājums. Rīgā sniega segas biezums palielināsies līdz 10 centimetriem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvis Rolands Zunde.

VUGD brīdina, ka ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos, un citas āra aktivitātes.

Dienests mudina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, pārvietojoties pa ceļiem un rēķināties, ka ceļā pavadītais laiks būs ilgāks nekā plānots.

Aktuālajai brīdinājumu informācijai var sekot līdzi šeit.

Gadījumā, ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību,komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, dienesta aicina zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Jau vēstīts, ka trešdienas rītā Zemgalē un vietām Vidzemē, Latgalē ir apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

"Delfi" jau rakstīja, ka trešdien pēc aukstas un vietām sniegotas nakts daudzviet brīžiem turpinās snigt, bet temperatūra pakāpsies, laikam saglabājoties aukstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!