Foto: F64
Otrdien, 19. oktobrī, no rīta mākoņi daļēji aizklās debesis, bet dienas laikā pakāpeniski to daudzums palielināsies. Pēcpusdienā dažviet rietumos smidzinās, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Dienas laikā pūtīs lēns vējš, kas pēcpusdienā rietumos, bet vakarā arī valsts austrumos iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem un nedaudz pastiprināsies.

Gaisa temperatūra otrdien būs +5...+10 grādu pēc Celsija robežās.

LVĢMC pārstāvji atgādina, ka autovadītājiem jābūt piesardzīgiem, jo otrdienas rītā daudzviet uz ceļiem veidojas apledojums, lokāli arī migla.

Galvaspilsētā otrdien būs mainīgs mākoņu daudzums, vakarā debesis apmāksies, tomēr nokrišņi nav gaidāmi.

Rīgā pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas vakarā iegriezīsies no dienvidiem, dienvidaustrumiem. Gaiss otrdien iesils līdz +8...+9 grādiem.

Jau ziņots, ka kopumā šonedēļ laika apstākļi būs mainīgi – gaidāmas gan pāris siltas dienas, kad termometra stabiņš pietuvosies +15 grādu atzīmei, gan lietainas un vējainas dienas. Tāpat joprojām saglabājas neliela iespējamība, ka nedēļas izskaņā būs iespējams novērot pirmās slapja sniega pārslas, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!