Foto: F64

Trešdien Latvijas teritorijas lielākajā daļā dienā pastiprināsies vējš, pēcpusdienā ziemeļu rajonos brāzmās sasniedzot stipras vētras spēku, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas no rīta piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra nebūs zemāka par +2, +6 grādiem.

Priekšpusdienā, sākot no jūras piekrastes, dienvidrietumu, rietumu vējš daudzviet Latvijā brāzmās sasniegs 20-23 metrus sekundē, bet pēcpusdienā ziemeļu rajonos pat 25-28 metrus sekundē. Vēja pierimšana gaidāma ceturtdienas naktī.

Kurzemē un Vidzemē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžais brīdinājums, pārējā valstī – dzeltenais brīdinājums.

Dienā virs Baltijas jūras izveidosies dziļš un aktīvs ciklons, kas dienas laikā šķērsos Somiju, tādēļ debesis klās mākoņi un Kurzemē un Vidzemē pa laikam nedaudz līs. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 17-22 metriem sekundē, bet ziemeļu rajonos vējš brāzmās sasniegs pat 25-28 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5, +9 grādiem.

Rīgā dienā debesis brīžiem skaidrosies un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 20-23 metrus sekundē. Gaisa temperatūra gaidāma +8...+9 grādu robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!