Foto: F64
Pirmdien laiks būs lielākoties saulainos un sauss, vien palaikam debesis aizklās kāds mākonis, prognozē Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūtīs lēns vējš. Gaiss iesils līdz +12...+16 grādiem.

Rīgā spīdēs saule un mākoņu būs maz, arī lietus nav gaidāms. Pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra būs +14...+15 grādi.

Agrā pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no 0..-1 grāda dažviet Vidzemē līdz +7..+8 grādiem vietām Kurzemes piekrastē un zem mākoņiem valsts galējos austrumos, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Teritorijas lielākajā daļā debesis ir skaidras, daudzviet izveidojusies migla, vietām Zemgalē redzamība nepārsniedz 100 metrus. Pie Lielupes gan Kalnciemā, gan Staļģenē reģistrēta redzamības pasliktināšanās līdz 40 metriem.

Pūš lēns vējš, galvenokārt no austrumiem; daudzviet valda bezvējš.

Rīgā skaidrs laiks, pūš viegls dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra +2..+5 grādi, pilsētas centrālajā un ziemeļu daļā līdz +7 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12 grādiem vietām valsts austrumos līdz +18,2 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.septembrī bija +35 grādi Korsikā un Sardīnijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -4 grādi kalnos Islandē un -5 grādi Alpos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!