Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdien Latvijā krituši divi pirms 32 gadiem sasniegti maksimālās gaisa temperatūras rekordi, vēsta Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Divās novērojumu stacijās svētdien uzstādīti jauni 20. marta maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Stendē gaisa temperatūra sasniegusi +11,7 grādus pēc Celsija skalas.

Šajā novērojumu stacijā iepriekšējais siltuma rekords šajā datumā bija 1990. gadā, kad tika fiksēti +11,3 grādi.

Otrs siltuma rekords pārspēts Dobelē – tur svētdien sasniegta +12,2 grādu temperatūra.

Iepriekšējais siltuma rekords Dobelē iepriekš bija +12,1 grāds 1990. gadā.

LVĢMC vēsta, ka visu šo nedēļu Latvijā laika apstākļus turpināja noteikt augsta spiediena apgabals – laiks bija lielākoties saulains un sauss, līdz ar to šis varētu būt viens no sausākajiem martiem novērojumu vēsturē.

Nedēļas pirmajā pusē, saulei sildot, ik dienu vairākās novērojumu stacijās tika uzstādīti jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Augstākā gaisa temperatūra šonedēļ fiksēta 16. martā Liepājas novērojumu stacijā, tur termometra stabiņš pakāpās līdz +13,2 grādu atzīmei.

Jau ziņots, ka jaunnedēļ nedēļas pirmajā pusē laiks būs lielākoties sauss un samērā silts, bet nedēļas izskaņā kļūs vēsāks un vējaināks.

Pirmdien mākoņu būs maz, laiks saglabāsies sauss, bet, pūšot lēnam vējam, valsts rietumu un centrālajā daļā atkal sabiezēs migla, kas dienas laikā pakāpeniski izklīdīs, tomēr piekrastē diena vēl būs miglaina un dūmakaina.

Gaisa temperatūra nakts stundās būs no -1 grāda pēc Celsija skalas jūras piekrastē līdz -6 grādiem Austrumlatvijā.

Diena būs silta, termometra stabiņš pakāpsies līdz +8...+13 grādu atzīmei, bet piekrastē būs vēsāks, tur gaiss iesils vien līdz +2...+7 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!