Foto: Shutterstock
Pirms 10 gadiem – 2006. gada 31. decembrī – Daugavgrīvas cietuma televīzija pārraidīja savu pirmo raidījumu, kurā bija redzamas cietuma un Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) darbinieku uzrunas. Cietuma televīzija savu darbību turpina, pirms diviem gadiem darbu sākusi arī televīzija Liepājas cietumā, portālam "Delfi" pastāstīja IeVP pārstāve Ināra Makārova.

Cietumu televīzijas darbojas pēc nepieciešamības. Tajās tiek ziņots par aktualitātēm un ikdienišķām lietām, tostarp skaidroti normatīvie akti un informēts par veikalu pasūtījumiem, kā arī translēti koncerti.

Televīzijas darbojas aptuveni stundu nedēļā. Svētkos tiek pārraidītas filmas un darbinieku un ieslodzīto sveicieni.

Piemēram, piektdienas, 30. decembra, vakarā Daugavgrīvas cietuma televīzija bija iespējams vērot kapelānu, cietuma darbinieku, kā arī ieslodzīto apsveikumus Jaunajā gadā, kuros viņi novēlēja cits citam priecīgu un laimīgu Jauno gadu.

Kā liecina ziņu aģentūras LETA arhīvs, pirms 10 gadiem Daugavgrīvas cietuma televīzija pārraidīja savu pirmo raidījumu. Apraides iespējas realizēja cietuma darbinieki, nodrošinot vienā stāvā esošās kameras ar televīzijas kabeļiem.

Tolaik IeVP pieļāva, ja Daugavpils cietumā uzsāktais eksperiments būs sekmīgs, apsvērs iespēju veidot televīziju arī citās ieslodzījuma vietās, meklējot iespējas Eiropas Savienības līdzekļu piesaistīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!