Foto: AFP/Scanpix

Naktī no sestdienas uz svētdienu Krievijā norisinājās starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija 2009 fināls, kurā par šī gada uzvarētāju tika atzīts baltkrievu izcelsmes dziedātājs Aleksandrs Ribaks no Norvēģijas.

Pavisam Eirovīzijas 2009 finālā tika izpildītas 25 dziesmas. Apkopojot profesionālās žūrijas un telefonbalsojuma rezultātus, par šā gada Eirovīzijas laureātdziesmu kļuva Aleksandra Ribaka izpildītā dziesma Fairytale, kas saņēma 387 punktus. Ribaks sava priekšnesuma laikā gan pusfinālā, gan finālā tik enerģiski spēlēja vijoli, ka instrumentam pat saplīsa dažas stīgas. Piepildījušās bukmeikeru prognozes, un šogad konkursā uzvaras laurus plūkusi Norvēģija.

Otrajā vietā ierindojās Islandes izpildītājas Johannas dziesma Is It True, bet trešajā - vietā AySel&Arash no Azerbaidžānas ar dziesmu Always.

Savukārt kaimiņvalstis - Igaunijas grupa Urban Symphony ar dziesmu Rändajad palika sestajā vietā, bet Lietuvas izpildītājs Saša Sons ar dziesmu Love ierindojās 23. vietā.

Eirovīzijas 2009 rīkotājvalsts Krievija ar Anastasijas Prikhodko izpildīto dziesmu Mamo saņēma 11. vietu.

Pasaulslavenā zvaigzne Patrīcija Kāsa, kas pārstāvēja Franciju un izpildīja dziesmu Et S'il Fallait Le Faire ieņēma astoto vietu, bet Lielbritānijas dziedātājas Džeidas Evans izpildītā slavenā mūziklu karaļa Endrjū Loida Vēbera komponētā dziesma It's My Time ieguva piekto vietu.

Tā kā par Eirovīzijas fināla izpildītājiem varēja balsot arī Latvijas iedzīvotāji, telefonbalsojuma rezultātus no Latvijas paziņoja dziedātājs Roberto Meloni.

Lai arī Eirovīzijas 2009 nacionālā dziesmu konkursa uzvarētājs Intars Busulis neiekļuva starptautiskā dziesmu konkursa finālā, atraktīvais dziedātājs nesēro un Maskavā laiku lieki netērē. Viņš jau paguvis uzstāties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmās sezonas noslēguma pasākumā.

Foto: Aģentūra F64 un Indrek Galetin (EBU)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!