Foto: EPA/LETA

Par savdabīgu tradīciju kļuvusi ikgadējā Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāju apsūdzēšana plaģiātismā. Šogad ar visai oriģinālu apsūdzību izcēlušies Bulgārijas mediji, kuros parādījušās ziņas, ka Vācijas pārstāve Lena (attēlā) savu dziesmu esot nozagusi no bulgāru multfilmas Leka nosht detsa (Arlabunakti, bērni).

Eirovīzijas uzvarētāja šobrīd Vācijā ir popularitātes viļņa virsotnē, tādēļ nav brīnums, ka vācu mediji šīs apsūdzības noraida kā smieklīgas. Pēc Berliner Zeitung vārdiem, jābūt apveltītam ar labu fantāziju, lai saklausītu kādu līdzību starp Lenas Satellite un bulgāru bērnu dziesmiņu.

Atgādinām, ka arī pagājušā gada uzvarētājs - baltkrievu "brīnumbērns" no Norvēģijas Aleksandrs Ribaks - tika apsūdzēts plaģiātismā, tiesa, ne par Fairytale, bet par dziesmu Я не верю в чудеса. Krievijā viņam pat tika pasniegta Sudraba kalošas balva nominācijā Gada plaģiāts, jo žūrija uzskatīja, ka dziesma esot pārāk līdzīga grupas Aerosmith skaņdarbam I Don't Want to Miss a Thing.

Arī Eirovīzijas uzvarētāja no Latvijas Marija Naumova pēc sava sasnieguma tika apsūdzēta plaģiātismā - toreiz tika apgalvots, ka viņa savu dziesmu I Wanna "aizņēmusies" no Rikija Martina izpildītās She Bangs.

Tāpat šī gada Latvijas pārstāve Eirovīzijā Aisha nav izvairījusies no apsūdzībām plaģiātā. Mango jau rakstīja, ka viņas eirodziesmā manāmas stipras līdzības ar vairākiem slaveniem krievu kinomūzikas darbiem. Kā zināms, ideju aizgūšana gan nepalīdzēja Aishai sasniegt labus rezultātus - viņas dziesma ierindojās pēdējā vietā savā konkursa pusfinālā.

Mango piedāvā lasītājiem pašiem noklausīties jaunāko skandālu sacēlušos skaņdarbus.

Lena "Satellite"

Multenīte "Leka nosht detsa"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!