Foto: Mango

Populārais pašmāju dziedātājs Andris Ērglis (attēlā), kurš nesen ar dziesmu Dzimtā valoda triumfēja TV3 šovā Mūsu zelta dziesma, visnotaļ skarbus vārdus veltījis citam televīzijas produktam – jauno talantu kaltuvēm.

Pats Ērglis savas profesionālās karjeras laikā piedalījies trīs šovos - Divas zvaigznes, Koru kari un Mūsu zelta dziesma, bet, raugoties nākotnē, viņš ir drošs, ka piedalīsies tikai profesionāli augstvērtīgos šovos. Uz talantu šoviem mūziķis raugās skeptiski.

"Cilvēks nevar kļūt profesionāls trijos mēnešos, bet mūsu mediji diemžēl potē šovu dalībniekiem domu, ka viņi ir kaut kas labs, un tad nu pēc tiem trim mēnešiem viņi izbraukā visu Latviju, zāles ir pilnas un vēl papildkoncerti, bet tai pašā laikā tiem cilvēkiem, kas ir mācījušies mūziku profesionāli daudzus gadus un ir jau atzīti profesionāļi, uz koncertu atnāk simts cilvēku," intervijā izdevumam SestDiena par netaisnību sūdzējies Ērglis.

"Faktiski vienā brīdī visiem profesionālajiem mūziķiem būtu jāpasaka: viss, mēs vairs nemuzicējam, lai brauc pašdarbnieki," atzinis mūziķis.

"Ja šovu taisītu starp profesionāliem mūziķiem, to es saprastu. Bet šitas viss bērnudārzs, ko tagad rāda un kur, piedod par izteicienu, dalībniekiem savos 18 gados jau ir čura galvā, kad žūrija pasaka: "Vo, tu esi mākslinieks!" Kāds mākslinieks? Tas tu nebūsi vēl sešdesmit gados," kritiski noskaņots ir Ērglis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!