Foto: Mango

Jaunā dziedātāja Aminata Savadogo (attēlā) ir dzimusi un augusi Latvijā, tomēr jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis Rīgā notikušajā atlases kārtā meitene pārstāvēja mazattīstīto Āfrikas rietumu daļas valsti Burkinafaso.

"Pārstāvēju Burkinafaso, jo tā ir mana tēta dzimtene. Gribēju tētim radīt prieku - parādīt to, ka, lai gan pati nekad neesmu bijusi viņa dzimtenē, tā man ir dārga," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Aminata.

Jaunās dziedātājas sapnis ir reiz kopā ar tēti doties uz Burkinafaso, apciemot vectētiņu un pārējos tēta radus. "Tā ir ļoti skaista vieta. Vienmēr, kad tētis atgriežas mājās no viesošanās pie savas ģimenes, skatāmies fotogrāfijas, un es zinu, ka arī es reiz aizbraukšu uz turieni un iepazīšos ar visiem mūsu radiniekiem," ir pārliecināta Aminata.

Par meitas piedalīšanos konkursa Jaunais vilnis atlases kārtā viņas vecāki nav informēti, jo meitenei nepatīk skaļi runāt par lietām, kas vēl nav notikušas un var nenotikt.

"Sākumā ir labi jāizdara darbs, un tikai tad par to var runāt. Nav pareizi apspriest lietas, kuras vēl nav notikušas, - ir jāstrādā, nevis jālielās ar nenotikušu lietu," pārliecināta ir Aminata.

Lielāko daļu no klubā Essential notikušās atlases Aminata pavadīja, vienatnē sēžot aizkulisēs un klausoties pleijerī Stīva Vondera mūziku - tas esot veids, kā dziedātāja noskaņojas uz savu uzstāšanos.

"Vienmēr pirms uzstāšanas ir vajadzīgs laiks vienatnē, jo tas palīdz noskaņoties priekšnesumam. Pāris minūtes pirms došanās uz skatuves es noskaitu lūgšanu, un tad palieku tikai es un mūzika," savus uzstāšanās veiksmes knifiņus atklāj Aminata, kura gan Jaunajā vilnī nepiedalīsies, jo šogad atlasē uzvarēja dziedātāja LieneCandy.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!