Foto: F64

Maestro Raimonds Pauls, kurš ir viens no starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis idejas autoriem, īsti vairs netic, ka konkurss vēl ilgi turpināsies – pēc viņa domām, jaunajam vilnim vairs nav perspektīvas.

"[Jaunais vilnis] nomirs pats. Organizatori kaut ko mēģina darīt, bet... Vienīgais, ko var darīt, ir - iesaistīt jaunus spēkus," Elitas Veidemanes intervijā laikrakstam Neatkarīgā stāsta Pauls. Turklāt viņš ir secinājis arī ko neparastu.

"Bet tas konkurss jau maz kuru interesē. Visus interesē tikai tas, kas notiek ap šo konkursu, piemēram, kādus skandālus uztaisīs Pugačova. Sākotnēji tas tā nebija iecerēts. Arī tas nebija iecerēts, ka tik daudzi sacentīsies manis zākāšanā.

Jaunā viļņa organizatori uzspiež mums savu stilu, bet mēs vienmēr esam atšķīrušies ar to, ka mums pašiem ir savs stils. Viņi iejaucas mūsu solistu repertuārā, koriģē tērpus. Viņiem ir viens mērķis - reitings. Uz visu pārējo viņiem ir nospļauties," analizē maestro.

Pauls stāsta, ka esot konkursa organizatoriem jautājis, kāpēc viņam uz skatuves ir jāiet kopā ar "kaut kādiem špana". "Man nav vajadzīgas ne fonogrammas, ne fona dejotāji. Bet televīzija visu laiku diktē savus noteikumus. Sēž tur kaut kāds redaktoriņš un visu nosaka.

Protams, krieviem ir daudz talantīgu cilvēku, taču viņu gaume visbiežāk nesakrīt ar mūsējo. Viņi gan šķaida miljonus, bet neesmu pārliecināts, ka tas ir eleganti," stāsta Pauls.

Maestro gan atzīst, ka pārmetumi te ir nevietā, jo nejēdzīgi izšķiestā nauda ir viņu personīgā nauda, ar kuru var rīkoties, kā vien ienāk prātā.

"Viņiem ir tā nelaime, ka viņi neprot savus milzu līdzekļus izmantot citādi - daudz jēdzīgāk. Viņiem visbiežāk ir tā: vot, es jums tūlīt parādīšu, cik man ir naudas! Nē, Jaunajam vilnim nav perspektīvas," intervijā Neatkarīgajai rezumē Raimonds Pauls.

Foto galerijā: Rīgā ierodas šī gada Jaunā viļņa dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!