Nedēļas nogalē divu vakaru garumā dzimšanas dienu atzīmēja Latvijā vienīgais LGBTQIA+ kopienai paredzētais klubs "Skapis". Jubilejas ballīte pulcēja gan kopienas atbalstītājus, gan pašus kvīrus un viņu draugus. ""Skapja" telpas ir kļuvušas par šauru apmeklētāju pieprasījumam," par aizvadīto darbības gadu portālam "Delfi" saka kluba saimniece Ieva Mits.

Pirms gada "Skapis" vēra savas durvis, un, protams, ne bez skandāla un sabiedrības šūmēšanās. Atklāšanu pagodināja arī toreizējais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, kas daudziem šķita nepieņemami. Klubs jau no sākta gala vēstīja, ka šeit mīļi gaidīti visi, atskaitot homofobus.

Nu iestāde nosvinējusi viena gada pastāvēšanas jubileju, kopā pulcējot "Skapja" pastāvīgo publiku. Sarunas, dejas un krāšņi priekšnesumi ik kluba ikdiena, bet jubilejas reizē atzīmēts arī padarītais, proti, progress iekļaujošas un vienlīdzīgas sabiedrības veidošanā.

"Saņemot personīgas pateicības vēstules no apmeklātājiem, redzot rindas pie ieejas un skatoties uz to laimīgo cilvēku sejām, man ir skaidrs – šādai vietai sen jau bija jābūt! Atskatoties uz to, kā pirms gada šo visu uzsākām un kur esam šobrīd, varu apgalvot, ka noietais ceļš ir milzīgs. Ikdienā sastopamies ar dažādiem izaicinājumiem, jo Latvijas sabiedrībā ne visi ir pieņemoši. Bet progress ir liels, salīdzinājumā ar to, kur sākām pirms gada. Ar roku uz sirds varu teikt, ka mums ir izdevies radīt pieņemošu un drošu vidi kvīru komūnai un esmu lepna par padarīto. Šis gads mums ir bijis nozīmīgs un piepildīts. Ir neizsakāms prieks arī par politiskajiem notikumiem valstī, kuri mums nav bijuši mazsvarīgi, piemēram Civilās savienības likuma pieņemšana un Stambulas konvencijas ratificēšana," – tā Mits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!