Foto: The Associated Press/Scanpix/LETA

Par Dona iekļūšanu "Eirovīzijas" finālā jūsmo ne tikai Malmē, bet arī soctīklos tepat Latvijā. Komentētāji savas emocijas pauž dažādi – daži iesmej, daži uzstāda solījumus, kurus grūti izpildīt, taču citi vienkārši, bez liekiem apgalvojumiem – priecājas!

Sākot jau ar paša valsts prezidenta Edgara Rinkēviča laba vēlējumiem Donam finālā.

Protams, neiztikt bez solījumiem izdarīt ko pilnīgu nejēdzīgu, kā nodzīt matus vai uztetovēt Dona izpildītās dziesmas "Hallow" nosaukumu arī apklejoja kvēlāko fanu domas, tikai kurš nu to paziņojis skaļi, atpakaļ ceļa vairs nav.

Dons prot aizkustināt ne tikai ar savu spēcīgo dziesmu, bet arī ar emocijām, ko nodod skatītājiem tās izpildīšanas laikā. Prieka asaras, mīļie!

Kāds no "X" lietotājiem sapriecājies tik ļoti, ka grib pasludināt pirmdienu par brīvdienu atsaucoties uz pagājušā gada Pasaule čempionātu hokejā, kurā Latvija ieguva 3. vietu un hokejistu sagaidīšanas diena tika pasludināta par brīvdienu.

Nu kaut kā tā varētu izskatīties Baltijas valstu klubiņš, satiekoties pirms "Eirovīzijas", fināla aizkulisēs.

Atgriežoties pie emocijām. Dons jau vispār tā nepriecājas...Bet "Eirovīzija"!

Humoram un asprātībām pa vidu neiztikt arī bez emocionāliem laba vēlējumiem.

Lai arī bukmeikeri atkal Donam paredzējuši vienu no pēdējām vietām finālā, citi jau zina, ka fināla priekšnesumus vērtēs arī žūrija un, ņemot vērā, ka Dons patiešām prot dziedāt, ko nevar teikt par dažiem citiem "Eirovīzijas" dalībniekiem, mūsu izredzes nu patiešām nav tik vājas.

Domājams, ka šādas bija daudzu latviešu reakcijas dzirdot Dona vārdu finālistu starpā izskanam kā pirmo un fonā vēl Toma Grēviņa sajūsmas kliedzieni to padarīja par pavisam sajūsminošu pieredzi.

Taču kādam nemaz tik priecīgas emocijas neraisīja pārsteigums vannasistabā, kas gaidīja pēc paziņošanas par Dona iekļūšanu finālā.

Neuztraucieties skatītāji, Dons par visu parūpēsies.

Dons ir Rainis, Rainis ir Dons. Mazliet jau līdzība pastāv.

Beigu beigās galvenais jau ir piepildīt savu sapni, neskatoties uz to, kādu vietu arī ieņemsim finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!