Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Eirovīzijas" otrajā pusfinālā Latvija kopsummā saņēmusi 72 punktus; Dona "Hollow" bijusi septītā visaugstāk novērtētā dziesma, liecina dati, kas publiskoti vietnē "Eurovision world".

Aprēķinot otrā pusfināla datus, no 16 dziesmām Latvija ierindojusies 7. vietā.

Visvairāk punktus – 12 – esam saņēmuši no kaimiņvalsts Igaunijas. Septiņus punktus mums piešķīrusi Dānija, Gruzija, Malta un Šveice. Seši punkti nāca no Norvēģijas un Spānijas, pa pieciem punktiem Donam iedeva Čehija un Beļģija. Četrus punktus Latvijai piešķīra Austrija, bet pa trim – Nīderlande un Sanmarīno.

Kā pusfinālā balsojuši latvieši? Arī mēs novērtējām Igauniju, dodot tai maksimālo punktu skaitu 12. Tai sekoja Izraēla ar 10 punktiem, Nīderlande ar astoņiem, Šveice ar septiņiem. Sešus punktus balsotāji no Latvijas devuši Norvēģijas dziesmai, piecus Armēnijai, četrus Dānijai. Tālāk seko Čehija ar trim punktiem, Austrija ar diviem un Beļģija ar vienu punktu no Latvijas.

Otrajā pusfinālā visaugstāk novērtētā dziesma starp pusfināla dalībvalstīm bijusi Izraēlas "Hurricane", kopsummā saņemot 194 punktus. Tai seko Nīderlande (182) un Armēnija (137), taču šova uzvarētājdziesma – Šveices "The Code" – pusfinālā bijusi tikai ceturtajā vietā ar 132 punktiem.

Kā zināms, šveicietis Nemo šogad saņēma "Eirovīzijas" stikla trofeju, bet Dons šova finālā ierindojās cienījamā 16. vietā. Mūsu kaimiņi lietuvieši var lepoties ar 14. vietu, savukārt Igaunijai klājies bēdīgāk – 20. vieta šogad.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!