Foto: Shutterstock

Albums "Once Upon a Time in Shaolin" ir tik rets un vērtīgs, ka to kopš 2015. gada (kad tas nokļuva pārdošanā), dzirdējuši vien daži cilvēki. Tagad to izstādīs Austrālijas galerijā, ļaujot plašākai sabiedrībai izbaudīt tik ekskluzīvo muzikālo baudījumu. To sešus gadus slepeni ierakstīja leģendārā hiphopa grupa "Wu Tang Clan".

Pats albums ietērpts greznā, pēc skata vēsturiskā sudraba kastītē. "Once Upon a Time in Shaolin" sešus gadus (no 2006. līdz 2013. gadam) slepeni ierakstīja leģendārie "Wu Tang Clan" – hiphopa grupa no ASV. Zināms, ka tajā klausāms deviņu grupas dalībnieku un arī leģendārās Šēras muzikālais ieguldījums.

Pasaulē pastāv tikai viena šī kompaktdiska kopija. Pēcāk to par diviem miljoniem dolāru nopirka pretrunīgi vērtētais Martins Škreli, bijušais farmācijas kompānijas vadītājs. Tas ir ir dārgākais ieraksts, kāds jelkad pārdots, un tagad tas aizdots Tasmānijas Vecās un jaunās mākslas muzejam "Mona".

Jūnijā "Mona" rīkos nelielas albuma klausīšanās sesijas, kurās ļaudis varēs dzirdēt 30 minūšu garu albuma paraugu (albumā kopā ir 31 dziesma). Tā gan būs vien daļa no izstādes "Namedropping", kurā uzmanība vērsta tādām tēmām kā statuss, sliktā slava un "cilvēka tiekšanās uz kaut ko".

"Ik pa laikam kādam šīs planētas objektam piemīt mistiskas īpašības," teic "Monas" kurators Džarods Roulins. "Tas ir vairāk nekā tikai albums. Zināju, ka man tas jādabū šajā izstādē."

Albums rādīts kā īpašs retums, lai vērstu uzmanību uz mūsdienās tik izplatīto straumēšanu un arī pirātismu – to, kā tas ietekmē mūzikas vērtību. Tāpēc grupa vēlējās, lai tam ir "400 gadus senas renesanses stila pieeja mūzikai". Viņi cerēja, ka albums iedvesmos un radīs diskusijas par mūzikas nākotni.

Juridiski noteikts, ka albumu nedrīkst izmantot nekādai komerciālajai darbībai 88 gadus, tātad līdz 2103. gadam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!