Foto: Vida Press

Nav tāda četrdesmitgadnieka, kas bērnībā ne reizi nebūtu iesaucies "jaba-daba-dū!" – ar sajūsmu to plaši lietoja Flinstonu un viņu kaimiņu Rablu ģimenē. Šogad populārajai ģimenes filmai aprit 30 gadu.

"The Flintstones" aizsākumi meklējami 1960. gadā, kad animatori Viljams Hanna un Džozefs Barbera izveidoja multfilmas seriālu, kam tolaik ASV televīzijā bija atvēlēts vislabākais raidlaiks. Multenīte patika gan bērniem, gan viņu vecākiem. Piedzīvojot 166 sērijas, "Flinstoni" ilgus gadus tika uzskatīti par komerciāli visveiksmīgāko animācijas seriālu, līdz tos pārspēja "Simpsoni".

Bet pārējā pasaule – arī Latvija – par "Flinstoniem" uzzināja līdz ar pilnmetrāžas filmu, kas uz ekrāniem nonāca 1994. gadā. No Flinstonu apdzīvotās Bedrokas pārcelsimies uz mūsdienām – ko tagad dara un kā izskatās aktieri šodien?

Freds Flinstons jeb Džons Gudmens

Foto: Vida Press

"Jāatzīst, ka kleitā es neizskatos īpaši labi – man ir apaļīgi ceļi, turklāt brūna zamšāda galīgi nav mans tonis," par savu tēlu savulaik teica Gudmens. Viņš jau pirms Freda lomas bija atzīts un publikas iemīļots aktieris, tāpēc "Flinstoni" uzskatāmi par vienu no daudziem Gudmena zvaigžņu brīžiem.

Tagad viņam ir 71 gads, un viņš joprojām rosās industrijā. Pirms 15 gadiem aktieris atzina, ka ir alkoholiķis, par to liecināja arī prāvs svara pieaugums. Aktieris atzinis arī depresijas klātbūtni savā dzīvē, taču ar to veiksmīgi cīnās. Kopš 1989. gada viņš ir precējies, Gudmenam ir viena nu jau pieaugusi meita.

Vilma Flinstone jeb Elizabete Pērkinsa

Foto: Vida Press

Freda sieva – allaž baltā kleitā un ar akmens krellēm kaklā. Pērkinsa ar prieku atceras "Flinstonu" filmēšanu – tur viņa satikusi arī leģendāro Maiklu Džeksonu, kuru reiz līdzi bija atvedusi Elizabete Teilore, arī šīs filmas varone. Pēc Vilmas lomas Pērkinsas karjera gāja tikai augšup, lielākoties televīzijas projektos. Viņa tikusi nominēta arī "Emmy" un "Grammy" balvām, bet nekad nav balvu ieguvusi.

Šobrīd Pērkinsai ir 63 gadi, viņai aiz muguras viena astoņdesmitajos gados šķirta laulība, tās laikā pasaulē nāca meita. Kopš 2000. gada aktrise ir precējusies ar argentīniešu kinospeciālistu Hulio Makatu, kura trīs dēlus uzaudzinājusi kā savējos.

Pērkinsa 2005. gadā atklāja, ka viņai diagnosticēts autoimūns 1. tipa diabēts. 2017. gadā aktrise pievienojās kustībai #metoo, raidot pārmetumus aktiera Džeimsa Vuda virzienā.

Betija Rabla jeb Rozija O'Donela

Foto: Vida Press

Rozija jau pirms "Flinstoniem" bija sevi labi parādījusi komēdijas žanrā. Taču divus gadus pēc filmas viņa izveidoja savu TV sarunu šovu, kam bija visnotaļ cienījams mūžs, tas bija ēterā līdz pat 2002. gadam. Aktrise visu šo laiku turpinājusi filmēties.

Privātajā dzīvē aktrise dod priekšroku sievietēm. Viņas pirmā laulībā ar kanāla "Nickelodeon" mārketinga speciālisti Kelliju Kārpenteri ilga vien gadu, arī otrā sieva Mišela Raundsa nebija īstā – dāmas salaulājās 2012. gadā, bet pēc četriem gadiem izšķīrās. Gadu vēlāk Raundsa beidza dzīvi pašnāvībā.

Rozijai O'Donelai ir pieci bērni un četri mazbērni. Šobrīd viņai ir 62 gadi.

Bārnijs Rabls jeb Riks Moraniss

Foto: Vida Press

Moraniss jau bija kļuvis par iemīļotu komiķi pirms Bārnija lomas. Par "Flinstoniem" viņš ir sajūsmā: "Tas bija kā dzīvot multenē trīs mēnešus no vietas. Materiāls bija jauks, cilvēki lieliski!" Dažus gadus pirms filmas uzņemšanas Moraniss bija pazudis no aktiermākslas – aktierim vajadzēja pauzi pēc traģiska notikuma īstajā dzīvē, proti, vēža dēļ nomira viņa sieva Anna Beļska. Pārim bija dēls un meita, kurus pēc sievas nāves viņš uzaudzināja viens. Tagad aktierim ir 71 gads, viņš vairs nefilmējas.

Klifs Vanderkeivs jeb Kails Maklahlans

Foto: Vida Press

Freda un Bārnija negantais priekšnieks. Maklahlans jau bija īsta slavenība – seriāls "Tvinpīka" viņam bija nesis pasaules mēroga atpazīstamību. Pats aktieris priecājas, ka viņam izdevies itin kā no jauna izveidot Klifa Vanderkeiva varoni, jo senajā multenītē priekšnieks bijis citādāks.

Maklahlans turpināja savu veiksmīgo karjeru un filmējies daudz, to darot arī tagad. Šobrīd aktierim ir 65, viņš jau 22 gadus dzīvo laulībā ar publicisti Dezīriju Grūberi, abiem ir 16 gadus vecs dēls.

Mis Stouna jeb Halle Berija

Foto: Vida Press

Klifa Vanderkeiva palaidnīgā sekretāre. Kopš "Flinstoniem" Halles Berijas karjera vijusies tikai augšup – viņa joprojām ir vienīgā tumšādainā aktrise, kas ieguvusi "Oskaru". 57 gadus vecajai aktrisei ir divi bērni, šobrīd viņa bauda attiecības ar mūziķi VanHantu.

Pebla Flinstone un BamBams – Freda meita, Bārnija adoptētais puika

Foto: Vida Press

Bērnu lomās iejutās dvīņi. Viņu dzīvēs "Flinstoni" arī palika visaugstākais punkts kinematogrāfā.

Nozīmīga loma "Flinstonos" bija leģendārajai dīvai Elizabetei Teilorei – viņa atveidoja Vilmas māti, Freda sievasmāti. Teilore devās mūžībā 2011. gadā 79 gadu vecumā pēc izcila mūža kino industrijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!