"Christie's" izsolē Londonā, pagājušajā nedēļas nogalē pārdotas vairākas leģendāras rokenrola relikvijas, tai skaitā "The Beatles" bungu membrāna jeb āda, kas redzama uz albuma "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" vāciņa, raksta ārzemju prese.
Bungu membrāna pārdota par 541,250 mārciņām, kas ir aptuveni 1.07 miljoni ASV dolāru. Bungas, kas redzamas uz leģendārā 1967. gada albuma vāciņa, savulaik gatavojis kāds cirka plakātu mākslinieks.

Tāpat izsolē par 421,250 mārciņām tika pārdota Džona Lenona rakstītais teksts dziesmai 'Give Peace a Chance' un par 39,650 mārciņām Lenona brilles, kas redzamas uz singla "Mind Games" vāciņa.

Lielu atsaucību izpelnījās iepriekš nepublicētu fotogrāfiju kolekcija, kas tika pārdota par 1.5 miljoniem mārciņu.

Izsolē par 48,050 mārciņām tika pārdoti arī "Jimi Hendrix Experience" ieraksti no "Woburn Music Festival", kas notika 1968. gada jūlijā, un festivāla koncertā izmantotais Marshall pastiprinātājs par 25 000 mārciņu, kā arī Hendriksa bikšu pāris par 20 000 mārciņu.

Viens no izsoles iekārojamākajiem objektiem bija arī Pīta Taunsenda (The Who) Gibson ģitāra, kas tika pārdota par 32,450 britu mārciņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!