Foto: AFI

16. maijā Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē notiks dziedātāja un teātra vokālā pedagoga Andra Daņiļenko (attēlā) jubilejas koncerts Dziesma manām dziesmām, informē mūziķa atbalstītāji.

Andris Daņiļenko: „50 gadi ir zināms atskaites punkts. Un ir laiks apliecināt, ka varu, ka esmu, ka dziedu. Latviešu estrādes mūzikas vēsturē esmu ietrāpījis tādā laika periodā, par kuru vēl nesaka - leģendārais un citādiem nopelniem bagātais, un jau nesaka - jauns un daudzsološs. Šobrīd esmu pa vidu."

Koncertā piedalīsies arī Raimonds Pauls, Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, Rita Trence, Alnis Zaķis, Normunds Rutulis, Valdis Zilveris, kā arī Mirage Jazz Orchestera&Gunārs Rozenbergs.

„Bez šiem cilvēkiem mūsu estrāde nav iedomājama. Viņu profesionalitāte joprojām apskaužama. Ievērojāt, ka dalībnieku vidū ir tikai viena sieviete - Rita? Jā, ar viņu esmu bieži dziedājis duetā. Bet Rita ir arī pierādījums kādam nerakstītam estrādnieku likumam - katrā koncertā brunčiem uz skatuves jābūt!" smej Daņiļenko.

Par savas karjeras sākumu mūziķis stāsta: „1989. gadā, kad vēl mācījos Konservatorijā, studentu vidū paklīda baumas, ka vajagot solistu Ziemassvētku dziesmu ieskaņošanai. Režisores Irēnas Jasliņas mudināts aizgāju uz noklausīšanos radio. Pēc tam Raimonds Pauls iedeva notis, un tapa programma, kas kļuva par manu debiju nopietnās estrādes mūzikas laukā. Pēc veiksmīgā starta sekoja programma Še, kur līgo priežu meži, kas tika nodziedāta 48 reizes."

Biļetes uz Daņiļenko jubilejas koncertu iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!