Foto: EPA/LETA

62 gadus vecais britu mūziķis Eltons Džons (attēlā) šonedēļ sniedzis interviju žurnālam Variety, kurā stāstījis par savu pārvēršanos no atraktīvas rokzvaigznes par kariķētu filantropu. Cita starpā mūziķis paudis arī savus uzskatus par kristīgo reliģiju un Jēzus seksuālo orientāciju. Mango piedāvā dažus fragmentus no šīs intervijas.

Par jauniem puišiem

"Es vienmēr izvēlos jaunākus puišus. Es viņus esmu vēlējies nosmacēt ar savu mīlestību. Es viņus esmu vadājis apkārt pa pasauli, centies viņus izglītot. Vienam pēc otra viņiem parādījušies Cartier pulksteņi, Versace drēbes, dažiem pat sporta mašīnas. Viņiem nebija darbs, visi viņi bija atkarīgi no manis. Bet es to darīju atkal un atkal. Pēc sešiem mēnešiem es viņiem visiem biju apnicis un viņi mani ienīda, jo es biju pārņēmis kontrolē viņu dzīves un pašapziņu. Bet es to darīju neapzināti."

Par narkotikām

"Gandrīz visās manās attiecībās vienmēr bijušas iesaistītas narkotikas. Bet tas nekad nav nostrādājis. Dažiem cilvēkiem ar gramu kokaīna pietiek veselam mēnesim. Bet ne man! Es to lietoju neprātīgi daudz un pēc tam vienmēr gribu vēl. Bet pret vakaru vienīgais, ko sasniedzu, ir sirdsapziņas pārmetumi."

Par slavu

"Princese Diāna, Džanni Versače, Džons Lenons, Maikls Džeksons - visi miruši. Divi no viņiem nošauti pie savām mājām. Nekas tāds nebūtu noticis, ja viņi nebūtu slaveni. Slava pievilina vājprātīgos. Man nekad nav bijis miesassargs - līdz brīdim, kad nomira Versače. Man vairs nepatīk būt slavenībai."

Par mīlestību

"Es uzreiz ieskatījos Deividā (Deivids Fērnišs - kanādiešu režisors un producents, ar kuru Eltons Džons oficiāli apprecējās 2005. gadā. - Red. piez.). Viņš bija labi ģērbies un ļoti kautrīgs. Nākamajā dienā mēs jau pavakariņojām un sākām izkopt savas attiecības. Mēs iemīlējāmies visai strauji. Tagad jau 16 gadus, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā atrodamies, mēs viens otram sūtām kartiņu, lai pateiktu, cik ļoti mēs viens otru mīlam."

Par reliģiju

"Es domāju, ka Jēzus bija iejūtīgs, superinteliģents gejs, kurš izprata cilvēces problēmas. Būdams pie krusta, viņš piedeva cilvēkiem, kas viņu tajā krustā bija piesituši. Jēzus gribēja, lai mēs mīlētu un piedotu. Es nezinu, kāpēc cilvēki ir tik ļauni. Pamēģini būt homoseksuāls Vidējos Austrumos - tikpat labi vari būt arī miris."

Foto: EPA/LETA

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!