Foto: Mango
Sākušās svelmainās vasaras dienas, kad uz ielām un pasākumos daiļais dzimums parādās īsās kleitiņās un topos, bet pludmalē meitenes sauļojas peldkostīmos, skatam paverot intīmākās ķermeņa daļas - paduses, kājas un bikini zonu.

Šajā sakarā izklaides portāls Mango veica nozīmīgāko pētījumu kopš konsīlija par Ādama nabas esamību un vērsās pie Latvijā populāriem vīriešiem, lai noskaidrotu - vai sievietei pieklājas skūt savas intīmās vietiņas, vai tomēr ļaut vaļu biezam apmatojumam.

Deju pasniedzējam Valdim Škutānam patīk sievietes, kuras skuj savas ķermeņa intīmās vietas - kājas, paduses un bikini zonu. "Citēšu etiķetes speciālistes Aijas Strautmanes grāmatu, ko mums paredz etiķete: "Ja sieviete ierodas svinīgās vakariņās un viņai ir kāda blūzīte ar atkailinātiem pleciem, tad viņas padusēm būtu jābūt izskūtām."

Otrs aspekts ir tāds, ka pilnvērtīgāk mīlas priekiem var nodoties tad, ja sieviete ir epilēta. Trešais aspekts: domāju, ka sieviete, epilējot atsevišķas ķermeņa intīmās zonas, parāda, ka viņa sevi kopj," savu viedokli portālam Mango pauž Škutāns.

Savukārt aktieris Andris Bulis, spēlējot Teātra observatorijas izrādē Kā kļūt slavenai, ne tikai pats izmēģinājis staigāt sieviešu zeķubiksēs, bet veicis arī kāju epilāciju, kas izvērtusies par diezgan sāpīgu skaistumkopšanas procedūru.

Bulis norāda, ka ļoti labi, ja sieviete skuj, epilē vai vaksē savas intīmās vietiņas. "Ja viņa to nedarītu, kas tad būtu? Protams, ka katrai sievietei jau ir sava galva uz pelciem un savi iemesli, ko darīt un ko nē. Taču man vairāk patīk, ka sieviete nav noaugusi," skaidro Bulis.

Aktieris ir pārliecināts, ka sievietes laika gaitā ir ietrenējušas roku un no liekā apmatojuma atbrīvojas ļoti ātri un profesionāli. "Tas ir individuāli, un sieviete noteikti vīrietim sagādā prieku, ja skuj kājas un paduses, un bikini zonu. Tas, man liekas, ir tāpat, kā ir vīrieši, kuri skuj paduses, un ir tādi, kuri to nedara," piebilst Bulis.

Aktieris Ģirts Ķesteris (attēlā), runājot par sievietes lieko apmatojumu, atklāj, ka viss sākas galvā. "Ideālā varinatā XXI gadsimta šodienas arhetips liecina, ka sievietei ir jābūt epilēti vaksētai. Tā kā es parasti sievietēs saskatu un mīlu vājības un gluži pretējo, kas varbūt pat neatbilst šim te tā saucamajam arhetipam "sieviete XXI gadsimtā", es pieļauju un pat reizēm apsveicu šādu te mīļu nevīžību. Tas tikai grezno," skaidro Ķesteris.

Aktierim netraucē, ja partnerei uz skatuves redzams liekais apmatojums. "Jūs domājat, ka no 24. rindas to var redzēt? Ja nu vien pirmajā rindā sēž lūriķi, kuri pievērš uzmanību tikai tam, nevis mākslas brīnumam," piebilst Ķesteris.

Seksologs Artūrs Vāvere ir pārliecināts, ka par savu ķermeni jārūpējas gan sievietēm, gan vīriešiem un regulāri jāskuj nost liekais apmatojums. "Izskūšana ir viens no kopšanas veidiem," uzsver seksologs. Taču mēdz būt arī izņēmumi, jo ir vīrieši, kuriem tieši patīk, ja sieviete neskuj ne paduses, ne bikini zonu, jo vīrietis tad pilnībā varot sajust sievietes smaržu.

"Jā, protams, ir arī izņēmumi. Tas ir tāpat, kā ir vīrieši, kuri skuj bārdu, un tādi, kuri neskuj. Gribu minēt kādu piemēru, ka, braucot piebāztā sabiedriskajā transportā, kur kāds paceļ savu roku, lai turētos pie stangas, un citiem nu jāelpo nepatīkama smaka un paveras skatam arī neskūtās paduses. Iedomājamies sievieti greznā vakartērpā ar vaļēju dekoltē un muguras zonu ar veselu kušķi spalvu padusē. Neierasts skats," uzskata seksologs.

"Taču vairāk vai mazāk vajag sevi kopt. Būtu mūsdienīgi lieko apmatojumu noņemt jeb uztaisīt īsāku - kā kurā vietā. Savulaik, trīsdesmitajos gados, gan sievietes, gan vīrieši nebija kopuši savu bikini zonu, bet tagad var teikt, ka esam nonākuši pilsētā. Protams, ka laikmeti dažādi," skaidro Vāvere.

Seksologs piekrīt, ka nodarbojoties ar seksu, labāk, ja kaunuma zonas apmatojums ir pilnībā noskūts vai ir saīsināts, jo apmatojums tāpat kā mati krīt ārā. "It sevišķi orālas tuvības laikā nebūs patīkami, ja būs pilna mute ar izkritušām spalvām," piebilst Vāvere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!