Foto: AFI
Savulaik zināmu popularitāti iemantojusī dziedātāja, vairāku pašmāju izpildītāju bekvokāliste un žurnāliste Marta Kukarane jeb Vanilla (attēlā) publiski paziņojusi, ka uzskata sevi par muļķi.

Savā blogā dziedātāja ierakstā ar nosaukumu Es visiem nolēmu pateikt patiesību nonākusi pie secinājuma, ka viņā sakrājies "neatzīts muļķums".

"Manī iekšā jau ilgāku laiku ir kaut kas sakrājies. Ilgi nevarēju saprast, kas tas ir. Katru mīļu dienu tāda kā nepilnvērtības sajūta, tāds kā kauns, kā neizskaidrojams smagums. Šodien pār mani nāca atklāsme - manī bija sakrājies neatzīts muļķums," raksta dziedātāja.

Pie šāda secinājuma Vanilla nonākusi pēc tam, kad pēdējo mēnešu laikā apmeklējusi vairākus Latvijas kultūras dzīves notikumus, kurp "dodas katrs sevi cienošs intelektuālis vai modernās mākslas cienītājs",  bet no kuriem gan viņa parasti cenšoties izvairīties

"Biju uz muzeju naktīm, redzēju Dailes teātra "stilīgo" kamieli, un vēl biju Nacionālajā, kurš bija pārvērsts par tādu kā krāmu mežu - pilns ar sakaltušiem bērziņiem un tumbās putni čivināja. Visur bija balti palagi un daži cilvēki šūpojās uz koka zirdziņiem, pārģērbušies par dzīvniekiem un kosmonautiem. Citā zālē bija kaut kādi citi cilvēki un arī bija balti palagi, visi iedzēra. Un tad bija izeja. Man nepatīk būt vai vismaz izskatīties muļķai, tāpēc es skatījos, kā citi elso intelektuālā orgasmā, un es arī smaidīju, jo citādāk ar mani neviens nedraudzētos," par vienu no piedzīvojumiem stāsta dziedātāja.

"Tad es vienreiz iekļuvu vienā bārā, kur bija kopā sanākuši daudzi jauni cilvēki un runāja par dziļām lietām. Viņiem visiem it kā nevilšus acīs krita  mati, viņiem visiem, it kā nesarunājot, bija pelēkas un tumši zilas kapuces un džemperi ar garām izstaipītām rokām un tieši pareizajā stadijā nobružātas kurpes vai gumijas zābaki. Viņiem visiem bija interesanti, bet es kā pensionēta pionieru vadītāja aizgāju mājās. Tovakar es skumu. Skumu no kauna par savu muļķību," sajūtas neslēpj dziedātāja.

Šo sajūtu dēļ viņa nav devusies uz Balto nakti, par ko viņa vēlāk no paziņām saņēmusi daudz pozitīvu komentāru. "Šit! Es sapratu, ka atkal biju muļķā, jo man vajadzēja zināt, ka visi iet!" ironiski raksta Vanilla un godīgi atzīst, ka ir muļķe, bet pēc šīs atklāsmes viņa tagad var sākt dzīvot.

Pati gan sev jaunā sieviete ir atradusi attaisnojumu. "Starp citu, man taču tas ir piedodami - es esmu Reinika bekvokāliste. Un man tas čalis pie tam patīk," neslēpj Kukarane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!