Lai gan līdz šim filmējusies tikai divās filmās, slaveno dvīņumāsiņu Ešlijas un Mērijas-Keitas Olsenu (attēlā apakšā) jaunākā māsa Elizabete "Lizija" Olsena jau kļuvusi par īstu sensāciju kino pasaulē, kurai speciālisti paredz spožu nākotni.

21 gadu vecā Elizabete Olsena prominento publiku pārsteigusi, Sandensas kinofestivālā piedaloties uzreiz ar abām filmām - Krisa Kērtisa trilleri Silent House un Šona Darkina drāmu Martha Marcy May Marlene.

Kā vēsta aģentūra Reuters, jaunā aktrise vēl nav tik slavena kā viņas māsiņas, tomēr amerikāņu paparaci meiteni jau sākuši vajāt un mēģina izdibināt, ar ko viņai ir attiecības.

Uz žurnālistu jautājumu, kā tas ir - vienā dienā pēkšņi kļūt par sensāciju, meitene atbild: "Tas ir vienkārši neticami. Tas ir tik jauki un patīkami, bet es ceru, ka cilvēki tā uzskata tāpēc, ka ir redzējuši manas filmas, jo tas taču ir mans galvenais mērķis."

Elizabete ir trīs gadus jaunāka par savām māsām, kuras jau faktiski zīdaiņu vecumā kļuva par zvaigznēm, spēlējot televīzijas seriālā Full House (1987 - 1995). Bez vēl dažiem seriāliem māsiņas Olsenas kino pasaulei izrādījās ne pārāk vajadzīgas, tāpēc viņas, sajūsminot mazas meitenes, izdevušas savu DVD kolekciju un atklājušas apģērbu līniju.

Tāpat kā māsas arī Elizabete ar aktiermākslu aizrāvās jau bērnībā, tomēr viņa piedalījās nevis jauniešu seriālos, no kuriem bērni ļoti retos gadījumos spēj izkļūt kā pilnvērtīgi aktieri, bet gan amatieru teātrī. Tad viņa iestājās Ņujorkas universitātē ar mērķi kļūt par profesionālu teātra aktrisi.

Jaunākā Olsena uzsver, ka lieliski redzējusi savu māsu slavas ēnas pusi, kas izpaudusies kā nemitīga gozēšanās pikantās foto sesijās un bēgšana no paparaci, tāpēc viņa izlēmusi, ka nevēlas šāda veida popularitāti.

Tomēr tagad Elizabetei izdevies iznākt no māsu ēnas un kā minimums iekarot vietiņu neatkarīgā kino pasaulē. Lai iekarotu arī Holivudu, Elizabetei nāksies spēlēt vismaz dažās komerciālās filmās, tomēr viņa paziņojusi, ka ir tam gatava. Turklāt savā nākamajā filmā Red Lights Elizabete jau spēlēs kopā ar Robertu De Niro un Sigurniju Vīveri.

Foto: AFP/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!