Foto: AFP/Scanpix
Aizvadītās nedēļas izskaņā Riodežaneiro sākās viens no pasaulē krāšņākajiem karnevāliem, kas šogad četru dienu ilgajās svinībās vienkopus pulcēs aptuveni pusotru miljonu dalībnieku.

"Neatkarīgi no tā, vai līs, vai būs saulains laiks, šogad karnevāls notiks ar plašāku vērienu nekā aizvadītajā gadā," medijiem solījuši gan pasākuma dalībnieki, gan organizatori, un karnevāla pirmā diena pierādījusi, ka šis varētu kļūt par iespaidīgāko karnevālu visā tā pastāvēšanas vēsturē.

Atklājot šī gada karnevālu, par tradīciju kļuvušās sambas parādes laikā ielās izgājušas tūkstošiem sambas dejotāju, kuras, puskailas un krāšņiem spalvu tērpiem rotātas, cauru nakti dejojušas un priecējušas gan citus karnevāla dalībniekus, gan skatītājus no dažādām pasaules valstīm.

Riodežaneiro karnevāla pirmsākumi meklējami XVII gadsimtā, kad vergiem tika dotas tiesības pāris dienas gadā nodoties vētrainām svinībām un mākslinieciskos priekšnesumos paust neapmierinātību ar saviem saimniekiem.

Gadsimtu gaitā šis pasākums ir pārvērties par krāšņu šovu, kura laikā neskaitāmas sambas deju skolas cīnās par uzvaru un naudas balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!