Foto: AFP/Scanpix
Šonedēļ Losandželosā sākusies par popmūzikas karaļa dēvētā dziedātāja Maikla Džeksona nonāvēšanas lietas iztiesāšana, un jau pirmajās procesa dienās zvērinātajiem un citiem procesa dalībniekiem demonstrēta līdz šim nepublicēta mūziķa līķa fotogrāfija.

Kā ziņo izdevums The Daily Mail, tiesas priekšā par Džeksona nonāvēšanu aiz neuzmanības stājies viņa personīgais ārsts Konrāds Marejs - lietas izmeklētāji norādījuši, ka ārsts mūziķim iedevis pārlieku lielu miega zāļu devu, kas mijiedarbībā ar citiem medikamentiem arī kļuvusi par mūziķa nāves iemeslu.

Portāls Mango jau ziņoja, ka Džeksons mūžībā aizgāja 2009. gada 25. jūnijā, bet tiesas sēdes laikā publiskots kāds līdz šim nedzirdēts mūziķa sarunas ieraksts, kas liecina, ka jau tā paša gada maijā dziedātājs bijis stiprā medikamentu ietekmē, kas norādot, ka ārsts ilgāku laiku nav kontrolējis to, kādā stāvoklī atrodas viņa pacients.

Pats Marejs savu vainu līdz šim tiesā noliedzis, bet pirmajās sēdes dienās viņš tiesas zālē nav spējis valdīt emocijas un raudājis. Ja tiesa Mareju atzīs par vainīgu nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma, viņam draud sods līdz četriem gadiem cietumā.

Džeksona balss ieraksts īsi pirms nāves

Losandželosā notiekošo tiesas sēdi stingrā apsardzes pavadībā apmeklēja arī mūžībā aizgājušā mūziķa ģimenes locekļi - māte Katerīna un tēvs Džo, kā arī māsas Dženeta un Latoija un citi radinieki.

Kamēr tiesas namā notiek lietas izskatīšana, pie ēkas pulcējas neskaitāmi preses pārstāvji un Džeksona fani - daļa no viņiem ieradušies, lai pieprasītu daktera notiesāšanu, bet pūlī manāmi arī cilvēki ar plakātiem, kuru uzraksti vēsta par ticību ārsta nevainībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!