Foto: Mango

Noslēdzies gada krāšņākais un iedvesmojošākais skaistuma industrijas pasākums – septītais Baltijas apvienotais skaistumkopšanas projekts Baltic Beauty 2011. Par vienu no pasākuma naglām kļuva starptautiskais body art jeb ķermeņa apgleznošanas konkurss.

Latvijas Stilistu asociācijas rīkotajā 10. starptautiskā ķermeņa apgleznošanas konkursa tēma šoreiz bija Renesanse - atdzimšana, kurā grima māksliniekiem bija iespēja parādīt savu radošās fantāzijas lidojumu, izmantojot ne tikai teātra grimu un meikapa materiālus, bet arī visus iespējamos grima materiālus - ūsas, bārdas, uzacis, šinjonus, plikpaurības montūras, krepu un lateksu, no kā nepieciešamās sejas vai ķermeņa daļas var izgatavot pats grimētājs.

Mākslinieki pārsteidza ar košām krāsām un īpaši oriģināliem risinājumiem - dažas modeles pat tika pie tik pamatīgas krāsas kārtas, ka viņas varēja noturēt par melnādainām sievietēm.

Modeļu izskaistināšanai netika žēlotas ne krāsas, ne dažādi oriģināli materiāli, tostarp meitenes tika aplīmētas ar rudens lapām un putnu spalvām. Uz dažiem ķermeņiem tapa īstas gleznas, bet īpašu sajūsmu izpelnījās modeļu krāšņās galvas rotas.

Projekts Baltic Beauty 2011 šogad īpaši lutināja apmeklētājus ar profesionāliem šoviem - kopumā izstādes laikā notika vairāk kā 45 profesionālie konkursi, kuros savas spējas un jaunākās modes aktualitātes demonstrēja frizieri, kosmetologi, grima mākslinieki un nagu skaistumkopšanas speciālisti.

Pasākums Ķīpsalā notika jau septīto reizi, un tajā tika pārstāvēti vairāk nekā 280 uzņēmumi, kas piedāvāja produkciju no 37 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!