Foto: LETA

Aktrise Dita Lūriņa (attēlā) kļuvusi par īstu seriālu zvaigzni: īpašu popularitāti viņai nodrošināja Martas loma UgunsGrēkā, kam sekoja dalība seriālā Būt mīlētai, bet jau drīzumā viņa būs redzama veselos divos projektos – Yes, Boss un LTV1 jaunajā ekrāna stāstā.

"Ar nodomu neesmu gājusi tieši uz darbu seriālos, vienkārši šī ir tā joma, kas Latvijā kustas, atšķirībā no lielā kino. Man ir prieks, ka mani vajag, un tāpēc labprāt piekrītu piedāvājumiem," savu aizraušanos ar darbu seriālos izklaides portālam Mango skaidro Lūriņa.

Lai gan latviešu seriālus citi mēdz dēvēt par lētiem un banāliem, aktrise tam nepiekrīt - katrā no tiem varot atrast savu odziņu. "Protams, svarīgi, lai tas viss nepārvērstos par pilnīgi neticamu sāgu, taču līdz šim man ar šo darbu viss ir kārtībā - katrā no projektiem atrodu savu kaifu," stāsta aktrise.

Viņas pamata darba devējs joprojām ir Nacionālais teātris, kurā aktrise nodarbināta lielāko dienas daļu, tāpēc seriālu dēļ bieži vien ciešot viņas miega stundas, jo nereti nākas strādāt naktīs. Starp abiem darbiem turklāt vēl jāatrod laiks ģimenei.

"Pēdējos gados es daudz noteiktāk mēģinu izkarot laiku, ko pavadīt ar ģimeni, un noturēt līdzsvaru starp darbu un privāto dzīvi, jo darbs jau labprāt aizņemtu visu manu laiku. Mēģinu atrast divdesmit piekto stundu dienā, jo darbs man dod daudz, bet ne visu," spriež aktrise.

Viņa nenoliedz, ka uzņemties papildus darbus viņa ir spiesta finansiālu apvērumu dēļ.

"Kultūras jomā ar to naudu diemžēl ir tā, kā ir. Neviens aktieris nevar izdzīvot tikai par savu teātra algu, tā tas diemžēl ir. Tāpēc es priecājos, ka varu papildus nopelnīt, darbojoties savā sfērā, un man nav jāmeklē kāda cita nodarbošanās, lai piepelnītos," atklāti stāsta Lūriņa.

Tā kā aktrises ikdiena ir tik piepildīta ar darbiem, pašai paskatīties televizoru viņai nesanāk - pat filmējoties UgunsGrēkā, nav bijis laika paskatīties kādu sēriju, lai secinātu, kas no tā visa sanācis.

"Tagad, satiekot UgunsGrēka kolēģus, apjautājos, kas notiek seriālā, bet pašai nav laika paskatīties, nemaz nerunājot par citu seriālu vērošanu," smejas Lūriņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!