Foto: Mango

Žurnāliste un pasniedzēja Ieva Adamss (attēlā), kura 3. novembrī Skotijā nosvinēja kāzas ar uzņēmēju Arni Lejiņu, atklājusi, ka, kļūstot par precētu sievu, viņa jūtas nopietnāka, turklāt sava ietekme uz Ievas raksturu ir arī jaunajam uzvārdam.

"Pēc kāzām sajutu dīvainu tendenci savā raksturā uz tādu kā nopietno pusi. Gribēju ar to iepriecināt vīru, bet viņš pilnīgi nobijās - Dieva dēļ, lai paliekot tikpat jautra, kā parasti,"sarunā ar portālu Mango izjūtas pēc kāzām apraksta jaunā sieva.

"Izbaudīju uz savas ādas to, kas, laikam, notiek ar visām sievietēm - pēc nopietnu attiecību uzsākšanas mums automātiski ieslēdzas kaut kāds mainīšanās režīms, un mums liekas, ka tā arī vajag, bet vīrietis jau grib tieši tādu sievieti, kādu apprecēja - bez izmaiņām!" uzskata Ieva.

Viņas īstais uzvārds līdz šim bija Zelmane (Adamss ir pseidonīms), taču pēc kāzām Ieva pārgājusi vīra uzvārdā, kļūstot par Lejiņu. Pazīstamā radiogeiša spriež, ka arī uzvārda maiņa ļoti ietekmē cilvēka raksturu.

"Izpētīju no numeroloģijas puses, ko man dos uzvārda maiņa, un biju patiesi pārsteigta. Ievas Zelmanes vārda kods ir brīvība, kaislības un savu kaprīžu apmierināšana. Ievai Lejiņai savukārt piedēvētas bezmaz ekstrasensa spējas - reliģijas, filozofijas un zinātnes ceļš, tātad - tieši tas, ko esmu jau sākusi iet un vēlos arī turpināt šajā virzienā.

Smejos, ka tagad manai tieksmei ieslēgties vienai istabā ar grāmatu rokā vismaz būs numeroloģiski izskaitļots pamats," uzjautrinās Ieva.

Viņa ar savu mīļoto draugu Arni kāzas svinēja Skotijā, Grentagrīnas ciematiņā. Gredzeni mīti pēc ciematiņa vēsturiskajām tradīcijām - senajā smēdē, ar sitienu pa laktu apstiprinot abu sakalšanu kopā.

Savās kāzās Ieva bija tērpusies īpaši interesantā apģērbā - garos, rūtainos brunčos ar šķēlumu, bet augšdaļā valkāja baltu mežģīņu ietērpu ar kapuci. Svārkus žurnāliste atradusi Parīzē jau labu laiku pirms kāzām.

"Tieši gribēju rudens sezonai tādus garus, siltus, rūtainus svārkus, bet Rīgā neko tādu nevarēju atrast. Gribēju uzšūt, bet nebija ne īstā auduma, ne idejas par piegriezumu. Parīzē ieraudzīju tieši to, ko biju meklējusi - izskatījās, ka Albertas Fereti brunči bija gaidījuši tieši mani - tie ideāli piestāvēja manai figūrai un saskanēja ar krietnu trešdaļu manas garderobes.

Tad Arnis ieteicās, ka tie varētu noderēt arī kāzās Skotijā, un tā tapa mana kāzu tērpa ideja," stāsta Ieva, kura rūtainos svārkus iemīļojusi arī ikdienā.

Par to, ka jāgādā taču arī kaut kas, ko vilkt augšdaļā, Ieva ikdienas steigā pavisam aizmirsusi un atcerējusies tikai tad, kad dienu pirms izlidošanas viņai zvanījis draugs modes dizaineris Jurijs Kupjanskis, lai noskaidrotu, vai Ievai netrūkst kāda atribūta kāzu tērpam.

"Te nu sapratu, ka trūkst gan! Jurijs man sākumā piedāvāja baltu, gofrēta auduma kombinezonu, kas bija brīnišķīgs, taču es tajā izskatījos kā Karlsons bez propellera - nezin, vai Arnis būtu priecīgs par tādu līgavu. Beigās atradām milzīgu gabalu balta mežģīņu auduma, kuru dizaineris turpat uz mana auguma pusstundas laikā sadiedza kopā," kāzu tērpa tapšanas procesu atstāsta Ieva.

Tā radīšanas procesā viņa saskata arī simbolisku jēgu. "Vecmāmiņām ir paruna: nešuj uz auguma, ka neaizšuj prātu. Šūšanas procesā stāvēju un domāju - lai aizšujas visas vecās atmiņas, vecais prāts, lai netraucē jaunajā statusā,"  stāsta Ieva.

Foto galerijā: Ieva un Arnis kāzu dienā (fotogrāfijas no Lejiņas kundzes privātā arhīva).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!