Foto: Mango
Lai gan aktrisei Zanei Vaļickai (attēlā) ikdienas steigā bieži nesanāk paēst pusdienas un viņas galvenā ēdienreize ir vakaros, aktrise par to neuztraucas un, ievērojot vairākus īpašus ēšanas knifiņus, saglabā lielisku formu, ko pirms svētkiem var vēl aši uzlabot ar vienkāršu, bet iedarbīgu diētu.

"Man kā radošas profesijas pārstāvei gada nogalē parasti ir īpaši daudz darba, un tas ir labākais veids, kā būt formā uz svētkiem, jo darbs palīdz aizmirst par pieēšanos," izklaides portālam Mango atklāj Vaļicka.

Lai gan aktrisei saspringtajā dienas ritumā bieži vien neatliek laika pusdienām un kārtīgākā ēšana bieži vien sanāk dienas noslēgumā, kas it kā neesot pareizi, viņas galvenie pamatprincipi ir nepārēsties un nodarboties ar sportu, lai uzlabotu savu vielmaiņu.

"No rīta vienmēr ēdu auzu pārslu putru. Šādas brokastis man ir jau gadiem - tā ir pierasts, un es pat nespēju iedomāties, ka brokastīs varētu ēst kaut ko citu. Pusdienas man bieži izkrīt - tad izlīdzos ar zāļu tēju vai kafiju ar pienu. Lielā ēšana ir vakarā, kad visa ģimene sanāk kopā. Tad paēdu kārtīgi - gaļu, zivis, salātus," savu dienas ēdienkarti atklāj Vaļicka.

Viņa nepiekrīt populārajam mītam par to, ka nedrīkst ēst pēc sešiem vakarā. "Man tas nešķiet pareizi - jāēd tad, kad gribas, galvenais ir vakarā nepārēsties. Un čipšu vietā varbūt labāk izvēlēties kādu ābolu," iesaka pievilcīgā aktrise.

Ja pirms svētkiem nepieciešams nomest pāris kilogramus, lai labi izskatītos vakarkleitā, Vaļicka var ieteikt vienkāršu, bet ļoti iedarbīgu diētu.

"To gan nav vēlams praktizēt ilglaicīgi, bet pirms svētkiem pāris dienas drīkst - ko gan skaistuma labā neizdarīsi! Viss, kas vajadzīgs, ir uz pāris dienām pilnībā atteikties no ogļhidrātiem - neēst maizi, makaronus, graudaugus, kartupeļus un produktus, ka satur cieti. Man parasti pietiek ar trīs dienām, lai sasniegtu ideālu rezultātu," savu īpašo skaistuma recepti atklāj Vaļicka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!