Foto: Mango
16. decembrī Latvijā uz desmit dienām atgriezusies pazīstamā jaunā dziedātāja Evija Sloka (attēlā). Anglijā pavadītie mēneši viņai bijuši ļoti saspringti – papildus mācībām modernās mūzikas izpildītāju akadēmijā Evija pamanījusies iekulties ķibelēs, kas nopietni apdraudējuši viņas mācības, kā arī atradusi labi apmaksātu darbu.

„Būšu Latvijā uz desmit dienām, un šis laiks būs ļoti aizņemts - katru dienu man ir intervijas, dažādas uzstāšanās, kā arī jāizdara savas lietas, piemēram, jāapmeklē ārstus, jāsapērk visiem Ziemassvētku dāvanas. Par laimi, vismaz 24. decembris man ir brīvs," izklaides portālam Mango par aizņemtību stāsta Evija.

Ārzemēs pavadīto mēnešu laikā Evija ļoti sailgojusies pēc Latvijas, un, lai gan bija iecerējusi mājās beidzot atpūsties un izgulēties, īsti labi tas viņai nav sanācis. Anglijā viņa veiksmīgi pabeigusi pirmo mācību semestri, par spīti tam, ka pašā mācību gada sākumā viņai salūzis dators, kā dēļ bijis teju neiespējami darboties.

„Bija tāda sajūta, it kā dzīve apstātos. Dziesmas, kuras man bija jāapgūst, mācījos, ierakstot telefonā, bet lielos darbus nācās rakstīt bibliotēkā. Par spīti visam, mācību gadu beidzu ar visai labām atzīmēm," stāsta jaunā dziedātāja. Paralēli mūzikas studijām Evija Anglijā sākusi arī strādāt.

„Es jau vairākus gadus dzīvoju patstāvīgu dzīvi, tāpēc bez darba nevaru. Bet ja Latvijā var izdzīvot ar 300 latiem mēnesī, Anglijā izdzīvošanai vajadzīgi vismaz 700. strādāju par viesmīli, bet tas nav tik viegli, kā izklausās - brīžiem pati sevi lādu par to, kur esmu iekūlusies. Aizgāju pieteikties - viņiem likās, ka esmu lieliska, bet nu es saprotu, ka šis darbs nav nekāds joks," smejas Evija.

Viņa atradusi darbu prestižā restorānā Wagamama, kurā pēc galdiņiem nereti veidojas garas rindas, un viesmīļi visu dienu strādā maksimālā ātruma režīmā.

„Toties pelnu es ļoti labi - Anglijā dzīvoju labāk, nekā šeit, Latvijā! Smejos, ka citi, kas aizbrauc uz Angliju strādāt, nepelna tik labi, kā es, kas esmu aizbraukusi mācīties. Pagaidām pastrādāšu parastā mirstīgā darbu, taču ceru drīz nopirkt ģitāru un sākt pelnīt kā mūziķe - iekļūt angļu barčikos un pabos.

Viņiem pēc dzīvās mūzikas ir liels pieprasījums - man jau bija piedāvājums uzlaist kādā pabā, bet es nobijos, jo arī valoda sākumā nebija tik laba. Nu jau skolā esmu savākusi arī savu grupu, tā ka ceru drīzumā sākt strādāt kā mūziķe arī Anglijā," plānus atklāj Evija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!