Foto: DELFI

Šogad aprit desmit gadi kopš Marijas Naumovas (attēlā) uzvaras Eirovīzijā - dziedātāja, kura pašlaik dzīvo Francijā un auklē mazo dēliņu, atklāj, ka šī uzvara būtiski ietekmējusi viņas turpmāko dzīvi.

"Kad tu uzvari Eirovīzijā, tu iegūsti kaut kādu noteiktu statusu, ko tev neviens vairs nevar atņemt. Tas atver iespējas brīvāk rīkoties un darīt to, kas tev patīk. Tu vari atļauties biežāk pateikt nē un nedarīt to, kas tev nepatīk. Brīvība ir dārgākais, ko var dzīvē iegūt, un to tu zināmā mērā iegūsti, uzvarot Eirovīzijā

Ja es nebūtu uzvarējusi Eirovīzijā, man būtu cita dzīve. Vai es nonāktu tajā pašā pozīcijā, kurā esmu tagad? Nezinu. Es nevaru iedomāties, kā būtu, jo dzīvi nekad nevar prognozēt," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Naumova.

Dziedātāja pašlaik dzīvi dala starp Latviju un Franciju, kurā dzīvo kopā ar ģimeni.

"Nav viegli veidot karjeru divās valstīs. Nav," pārliecinoši saka Naumova. Tomēr viņa iesaka visiem jaunajiem latviešu skatuves māksliniekiem nebaidīties un mēģināt iekarot arī ārvalstu tirgu.

"Ja tu kaut ko gribi, nav lietas, ko tu nevari sasniegt.  Bet kā teica viens gudrs cilvēks - pēc savas uzvaras jāanalizē, ko pa ceļam esi pazaudējis, vai ir to vērts. Bet, protams, ir jācenšas - kamēr vēl esi jauns, kamēr nav ģimene un bērni. Jābrauc, lai dabūtu citu pieredzi, bet pēc tam var atgriezties. Es esmu tikai par to, lai jaunie cilvēki brauc uz ārzemēm pieredzes dēļ. Dzīve ir īsa, un ir jāuzzina, kā dzīvo citur," uzskata dziedātāja.

Par spīti tam, ka viņa dzīvo Parīzē, māksliniece Latviju joprojām uzskata par savām īstajām mājām.

"Es nemaz nejūtos tā, it kā būtu kaut kur aizbraukusi. Visu vasaru esmu šeit, regulāri braucu uz Latviju. Parīzē es nakšņoju un eju uz veikalu. Tagad man lielajam bērnam vēl jāpabeidz skolu, tāpēc pagaidām vēl tur aizkavēsimies," stāsta Naumova. Tomēr viņas muzikālās aktivitātes ir vērstas uz Latviju.

"Man no 1. marta Latvijā sāksies ļoti romantiski, nostalģiski un, manuprāt, ļoti skaisti koncerti ar orķestri - franču zelta fonds - tas, kā mūsu paaudzē mēs muzikāli zinām Franciju. Būs arī izcili mūziķi no Francijas, visi varēs dungot līdzi skaistajām melodijām.

Francijā tagad nedziedu. Es tagad vispār reti eju ārā bez bērna, jo dziedāts jau ir daudz gadus un zinu, ka vēl dziedāšu, bet bērns tik ātri aug, ka negribas to palaist garām, gribas redzēt, kā tas viss notiek," stāsta dziedātāja.

Pagaidām viņa izbauda laiku kopā ar dēliņu, bet koncertus Parīzē plāno uz rudens pusi.

"Tagad lēnām atsāku strādāt, jo bērns jau ir paaudzies un viņam jāredz arī citus cilvēkus, ne tikai mammu un tēti. Koncerti arī dod iespēju iziet sabiedrībā un kaut ko darīt," tā Naumova.

Viņa kā žūrijas locekle ar interesi sekoja līdzi arī Latvijas Eirodziesmas finālam un visvairāk līdzi jūt ne uzvarētājai, bet gan tiem, kas palika otrie - Samantai un Dāvidam.

"Galvenais, ko novēlu uzvarētājam - tikai baudīt. Nevajag baidīties un, ja nesanāk, domāt, ka tas ir slikti, jo ne vienmēr tas, ka sanāk, ir labi. Es gribu īpaši atbalstīt otrās vietas ieguvēju. Otrajai vietai nepieciešams īpašs atbalsts, jo, kad pirmo reizi Eirovīzija bija Latvijā, es paliku otrā aiz Prāta Vētras. Es šausmīgi pārdzīvoju.

Pēc tam man bija trešā vieta, un es sapratu, ka ciest nevaru otro vietu. Otrās vietas ieguvējam iesaku nepārdzīvot - varbūt pienāks tā diena, kad būs īstais laiks pirmajai vietai," teic Naumova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!