Foto: Publicitātes foto

Starp Rīgas izklaides vietām šogad sevi pieteicis jauns spēlētājs – Maskavas ielas spīķeros darbu uzsācis neatkarīgais rokklubs Ziggy, kas par savu auditoriju izvēlējies īstus rokmūzikas mīļotājus.

"Tā kā kluba radītāju komandā ir mūziķi, veidojot šo vietu domājām ne tikai par klausītājiem, bet arī par mūziķu vēlmēm. Uzstājoties pie mums, mūziķiem ir iespēja nopelnīt - ieeja klubā ir bez maksas, bet procenti no bāra peļņas tiek dalīti ar māksliniekiem.

Tas ļauj nopelnīt pat ne tik zināmām apvienībām un dod iespēju jauniem mūziķiem saņemt naudu par savu ieguldījumu," jaunās izklaides vietas konceptu DELFI Izklaidei skaidro Ziggy pasākumu menedžeris Rihards Paskausks.

"Latvijā plaši pārstāvēta ir populārā rokmūzika, pie kuras var pieskaitīt arī Okartes skatuves un tamlīdzīgu šovu dalībniekus. Bet ir arī tiešām talantīgi mūziķi, kuri mēģina izbīdīties vecajā stilā," stāsta Rihards un norāda, ka tieši šiem jaunajiem talantiem arī tiek dota iespēja uzstāties klubā.

Jaunā kluba veidotāji savulaik darbojušies rokklubā Rock'n'Riga. "Mēs esam Rock'n'Riga mazais brālis, kurš aug un vēlas kļūt foršāks par lielo brāli," nākotnes plānus ieskicē Rihards.

Pagaidām Ziggy darbojas tikai nedēļas nogalēs - piektdienu un sestdienu vakaros -, bet kluba pārstāvji pieļauj iespēju, ka nākotnē kluba durvis rokmūzikas cienītājiem varētu būt atvērtas arī citās dienās.

Februāra vidū ar vētrainu ballīti Vecrīgā durvis vēra Latvijas 1. Rokkafejnīcas filiāle, bet aizvadītajā nedēļā Tērbatas ielā darbu uzsāka Radio SWH Rock klubs - tiesa, šīs abas izklaides vietas Ziggy kā konkurentus neuztver.

"SWH klubs mēģina būt ļoti glamūrīgs, bet Rokkafejnīca vairāk orientējas uz Liepājas roku un populāro mūziku. Mēs turpretim vairāk mēģinām būt underground," skaidro kluba pārstāvis.

Piektdien, 9. martā, klubā Ziggy sava debijas albuma prezentāciju turpinās grupa The Factor, kā arī uzstāsies grupa Busy Bee. Tā kā jaunajā izklaides vietā domāts arī par apmeklētāju iesaistīšanu klubā notiekošajā, piektdienas vakarā Ziggy risināsies arī deju konkurss.

Galerijā: ieskats rokkluba Ziggy atklāšanas pasākumā, kurā uz skatuves kāpa gan kluba radītāji - grupa Kiss of the Dolls ar līderi Šekspīru, kā arī Fēlikss Ķiģelis, Pūķa gars, Velvet Supernova un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!