Foto: LETA
Slavenais advokāts Angris Grūtups (attēlā) gan juridiski, gan praktiski ir pensionārs un pēdējos četrus gadus nestrādā – veselība neļauj. Taču intervijas viņš sniedz un tajās nebūt nav saudzīgs.

"Nu, kā tas izklausās, ja kāda ministre apgalvo - es esmu loģiska?! Dura kas dura. Vai viens no ministriem - gan iekšlietu, gan ārlietu, gan kara lietu - apgalvo: es esmu spējīgs. Nu īsts duraks. Vai arī bijusī kultūras ministre Demakova desmit ballu sistēmā sev piešķir visas desmit. Jo uzskata, ka viņa tās pelnījusi. Nu dura nabitaja," krāšņus epitetus intervijā žurnālam Klubs izvēlas Grūtups.

Arī par sevi advokāts prot paironizēt un, runājot par savas dzīves sievietēm, stāsta, ka it nemaz nav līdzīgs Alēnam Delonam.

"Sievietēm [jaunībā] ne īpaši patiku, drīzāk otrādi. Nominālas attiecības bija, bet nekāds meiteņu kaleidoskops. Bet dzīvē, ziniet, kā ir, - tiem vīriešiem, kuri nav Delona tipa, parasti gadās ļoti skaistas sievietes. Tā ka nevaru sūdzēties. Un tie nedaudz pavieglie [meitu ģēģeri] parasti dabū tādas kobras. Die's pasarg!" novērojis Grūtups.

Paša advokāta dzīvē bijušas divas izcilas draudzenes: viena visu mūžu, bet pēdējos piecpadsmit gadus - Nadīne. Abas, pēc Grūtupa vārdiem, bijušas ļoti skaistas sievietes.

"Man ir vecāks brālis, kurš jaunībā bija kā bilde, kurš varēja izstāstīt vieglus jociņus, kurš, protams, bija traks uz sievietēm. Viņš šo īpašību bija mantojis no tēva, tāds mutuļojošs cilvēks. Kad viņš parādījās kompānijā, visas sievietes atplauka, un viņš to izmantoja. Es esmu pilnīgi citāds tipa. Bet ko darīt?" jautā Grūtups, lai gan par to nepārdzīvo.

"Bet ne jau es vienīgais, kurš ne visai smuks, taču kuram blakus ir skaistas sievietes. Teiksim, Jūlijs Krūmiņš arī izskatās pēc ķēma. Varbūt viņam pašam liekas, ka viņš izskatās pēc Džeimsa Bonda, bet man šķiet, ka viņam ir parasta, neglīta seja, taču apkārt vienmēr skaistas sievietes. Ja viņš par to apvainosies, viņa darīšana. Dzīvē tā ir," novērojumos dalās Grūtups.

"Teiksim, Haims Kogans, cilvēks, pret kuru es ārkārtīgi labi izturējos un arī viņš pret mani. Haims vienmēr mani atbalstīja, manas pasāžas par ebrejiem, viņš man zvanīja un teica: tu, Andri, pareizi dari, sava tauta ir jāaizstāv. Jūs taču atceraties viņa stāvu, bet viņa sieva ir ļoti skaista.

Ziniet, lai neteiktu, ka viss balstās uz naudu, ir sievietes, kuras jūt vīrieša enerģiju," neglīto vīriešu tēmu intervijā Klubam rezumē Grūtups.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!