Foto: AP/Scanpix

Plašu ažotiāžu starptautiskajos medijos šopavasar radīja skaistumkonkursa Miss Universe Canada dalībniece Dženna Talakova (attēlā) – tikai pēc finālistu izvēles atklājās, ka pievilcīgā sieviete agrāk bijusi vīrietis.

Pēc tam, kad konkursa organizatori uzzināja, ka Dženna savulaik bijusi vīrietis, viņa no konkursa tika diskvalificēta, bet pēc ilgas juridiskas cīņas jaunā sieviete panāca, ka viņai kopā ar pārējām daiļavām, kuras ir sievietes jau no dzimšanas, ļaus piedalīties konkursā.

Konkursa fināla pirmajā vakarā, kas risinājās vienā no lielākajiem Toronto teātriem, piedalījās 62 sievietes, bet visvairāk publika gaidīja tieši Džennas iznācienu, kā arī viņas pirmo defilē peldkostīmā.

Uzrunājot publiku un žūriju, Dženna uzsvēra, ka šādi konkursi nav tikai skaistuma novērtēšanai. "Šī ir arī sacensība par veselību, labu formu un harismu, un šīs ir trīs lietas, kurām es atbilstu," atzinusi meitene.

23 gadus vecā Dženna no Vankūveras pasaulē nākusi kā vīrietis, bet pirms četriem gadiem viņa ar dzimumu maiņas operācijas palīdzību piepildīja savu mūža sapni un kļuva par sievieti.

Skaistākā Kanādas sieviete tiks noskaidrota sestdien, un, ja Talakova konkursā uzvarēs, tieši viņa dosies pārstāvēt savu valsti uz starptautisko Miss Universe konkursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!