Foto: RIA Novosti/Scanpix

Holivudas aktrise Nikola Kidmena (attēlā) izpelnījusies īpašu uzmanību šī gada Kannu kinofestivālā gan ar savu jaunāko filmu Avīžpuika (The Paperboy), gan jaunu matu sakārtojumu un skaistiem tērpiem.

Kritiķi Kidmenas tēlojumu amerikāņu režisora Lī Danielsa filmā jau nosaukuši par vienu no viņas spilgtākajām lomām. Savukārt modes eksperti slavēja aktrises jauno frizūru un elegantu sarkano kleitu.

Aktrise atklāti atzīst, ka pārdzīvojusi depresiju, mainījusi tēlu un nolēmusi atgriezties sabiedriskajā dzīvē – iepriekšējo reizi filma ar viņas piedalīšanos Kannu kinofestivālā bija skatāma pirms deviņiem gadiem.

Atgriezties, lai vēlreiz pretendētu uz "Zelta palmas zaru", Kidmenu esot pamudinājusi loma, kas krasi atšķiras no viņas iepriekšējiem veikumiem. "Es speciāli meklēju vulgāru lomu. Izaicinošu tēlu, ko atveidot būtu pat bīstami. Un es to visu saņēmu pilnā mērā," atklāja aktrise.

Filmā Avīžpuika Kidmenas varone ir provinces palaistuve – vulgāra, skaļa, pārmērīgi krāsojusies, ar blondu matu kodaļu. Viņa nevērīgi izturas pret savu dzīvi, līdz pienāk lūzuma punkts – sieviete apņemas palīdzēt uz nāvi notiesātam puisim.

"Režisors pajokoja: mums nav naudas stilistam, grimējies pati. Es teicu: nu, labi. Aizgāju uz vannas istabu un noziedos ar kosmētiku. Neteikšu, kā režisors nosauca manu varoni, kad ieraudzīja to, kas bija iznācis. Bet galu galā viss bija lieliski," filmas tapšanu atminējās aktrise.

Kidmena preses konferencē arī pastāstīja, ka pēc režisora lūguma sazinājusies ar sievietēm, kurām bijušas vēstuļu attiecības ar ieslodzītajiem. Viena no viņām pat bijusi Kidmenas māsa, kas filmā tēlo galvenās varones draudzeni.

Plašākā kino nomā filma Avīžpuika iznāks šī gada novembrī, un bez Kidmenas tajā filmējas arī tādi pazīstami aktieri kā Džons Kjusaks, Metjū Makkonahijs, Zaks Efrons un Skots Glens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!