Foto: F64

Grupas Prāta vētra līderis un vokālists Renārs Kaupers (attēlā) nesen sniedzis interviju Krievijas resursam openspace.ru, un tajā viņš stāsta par grupas jauno albumu, piedalīšanos Eirovīzijā un Jaunajā vilnī. Cita starpā mūziķis atzīst, ka neatbalsta geju praidus, jo šādas izpausmes viņam kā kristietim nav pieņemamas.

Nesen Rīgā notikušā Baltijas geju praida laikā Prāta vētra koncertējusi Polijā, tāpēc šo pasākumu klātienē viņš pats nav redzējis. "Nu, labi. Lai homoseksuālisti atrod savu dzīves modeli. Bet iet gājienā pa ielām un par to paziņot man šķiet nepareizi. Es to neatbalstu," savu attieksmi izteicis mūziķis.

Atbildot uz jautājumu par grupas vēstures pazīstamākajām lappusēm, Kaupers stāsta par leģendārās britu rokgrupas The Rolling Stones iesildīšanu un Eirovīziju.

"Uzstāšanās ar Rolling Stones - tas ir ļoti prestiža ieraksts mūsu CV. Savukārt pret Eirovīziju daudzi izturas ar skepsi, bet arī tas ir ļoti būtisks moments Brainstorm vēsturē. Arī pirms tam mēs koncertējām Eiropā, bet tie bija mazbudžeta braucieni. Maz cilvēku nāca uz koncertiem. Bet pēc Eirovīzijas lietas strauji sāka iet kalnā. Eirovīzijā izskanējušās dziesmas My Star dēļ mēs bijām ļoti populāri Skandināvijā un Beļģijā," stāsta Kaupers.

Savukārt uz jautājumu par to, vai Prāta vētra vēlreiz brauktu uz Eirovīziju, ja būtu tāda nepieciešamība, Kaupers atbild diplomātiski: "Nekad nesaki nekad. Bet es nedomāju, ka mēs kādreiz to izdarīsim. Mulsina tas, ka tagad uz māksliniekiem, kas tur piedalās, tiek izdarīts pārāk liels spiediens. Mums paveicās, jo 2000. gadā mēs bijām pirmie mūziķi no Latvijas, kas aizbrauca uz Eirovīziju. Mēs paši līdz galam nesapratām, uz kurieni braucam."

Lai gan Prāta vētra nekad nav piedalījusies Jaunajā vilnī, Kaupers atzīst, ka ir ļoti labi, ja no visām malām jaunie izpildītāji sabrauc, lai parādītu, cik labi prot dziedāt, un dāvātu ļaudīm prieku.

"Vienīgais, kas man ļoti nepatīk - kāpēc viesmākslinieku uzstāšanās vienmēr notiek fonogrammas pavadībā? Nekad neesmu sapratis, kāpēc emocionālā krievu tauta koncertos ļauj sevi muļķot," retoriski jautā Kaupers.

Gluži tāpat kā Raimonds Pauls arī Prāta vētras mūziķi savu naudu glabājuši Krājbankā, tomēr viņiem to izdevies atgūt. Lai gan pati situācija ar Krājbankas krahu Kauperu esot ļoti aizskārusi.

"Es un vairāki Brainstorm draugi bijām Krājbankas klienti. Bet mūsu sakarā viss beidzās labi - valsts garantēja atdot summu, kas nepārsniedz 100 000 eiro. Es un mani kolēģi visu saņēmām atpakaļ. Bet ar Raimondu Paulu - tas bija liels trieciens. Tas ir skumji, ja tu strādā tik daudz kā Pauls, bet rezultātā visi tavi iekrājumi pazūd," intervijā stāsta Kaupers.

Galerijā: atskats uz kristiešiem nepieņemamo Baltijas geju praidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!