Foto: AFP/Scanpix
Internetā nonācis kāds 1990. gadā uzņemts video fragments, kurā redzams, kā dziesmu izpilda tobrīd tikai 13 gadus vecā kolumbiešu dziedātāja Šakira, kura tobrīd jau bija uzsākusi mūziķes karjeru un drīz vien kļuva par pasaules mēroga popzvaigzni.

Lai gan meitene it nemaz nelīdzinās "pierastajai" blondajai Šakirai, daži video komentētāji YouTube kanālā atzīst, ka viņa jau toreiz bijusi visai talantīga.

To saprata arī kolumbiešu producenti, jo 13 gadu vecumā tika ierakstīts Šakiras pirmais studijas albums ar nosaukumu Magia, kas tika izlaista gadu vēlāk. Tajā bija apkopotas poproka balādes un disko mūzika, ko meitene bija izpildījusi jau kopš astoņu gadu vecuma.

Zināmu popularitāti Šakira ar šo albumu dzimtenē iekaroja, bet finansiālie rādītāji bija vāji - Magia tika pārdots 1200 eksemplāros (salīdzinājumam: Šakiras veiksmīgākais albums Laundry Service tieši desmit gadus vēlāk tika pārdots 15 miljonos eksemplāru).

Starptautiska Šakiras karjera sākās 1995. gadā līdz ar albuma Pies Descalzos iznākšanu, un līdz šim viņas diskogrāfijā ir 39 singli, 35 videoklipi, septiņi studijas albumi, trīs oficiālās labāko hitu izlases, divi koncertalbumi un divi promocijas albumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!