Foto: Privātais arhīvs
Lai gan ar ļoti labām sekmēm absolvējusi Cēsu Valsts ģimnāziju, jaunā dziedātāja Paula Dukure (attēlā kopā ar brāli Miku) tomēr mainījusi savus plānus attiecībā uz mūzikas studijām ārzemēs un izlēmusi palikt tepat Latvijā, lai mācītos ko pavisam citu.

"Izlēmu mūziku tomēr nemācīties, jo man ir vien bērnu mūzikas skolas izglītība, bet, lai tiktu augstskolā, ar to nepietiks. Man nepieciešams spēcīgāk apgūt mūzikas teoriju," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Paula.

Viņa izlēmusi sākumā papildināt zināšanas kādā citā sfērā, paralēli pie privātskolotāja apgūstot mūzikas pamatzināšanas, lai vēlāk, ja rastos vēlme, varētu studēt arī mūziku.

"Domāju vismaz gadu pamācīties Latvijā, un tad, ja gribēsies, man būs iespēja jebkurā laikā braukt uz ārzemēm. Vēl neesmu simtprocentīgi droša par to, ko studēšu - tas atkarīgs no tā, kādi būs mani eksāmenu rezultāti.

Katrā ziņā ķīmiju, fiziku vai bioloģiju gan nestudēšu," smejas Paula, atklājot, ka izvēlēsies kaut ko no humanitārajām mācībām vai ekonomikas atzara.

Ģimene tikai atbalsta Paulas izvēli, jo, kā atklāj dziedātāja, ne viņas tētim, ne brālim nav augstākās izglītības mūzikas jomā, lai gan daudzi uzskata talantīgo ģimeni par profesionāliem mūziķiem. Paralēli studijām Paula turpinās muzicēt kopā ar ģimenes grupu Positive For un netaisās pilnībā mainīt nodarbošanos.

"Ar grupu rakstām dziesmas, taisīsim klipu - mūziku noteikti nemetīšu pie malas. Ja apgūšu citu profesiju - biznesa pamatus, ekonomiku, tas man tikai noderēs," loģiski spriež jaunā dziedātāja, atklājot, ka turpinās arī cītīgi pilnveidoties muzikāli, apmeklējot meistarklases.

Paula ir lielisks piemērs visiem jaunajiem māksliniekiem, jo, neskatoties uz to, ka šogad viņa aktīvi darbojusies mūzikā, ierakstot vairākus tautas mīlestību guvušus hitus, regulāri koncertējot un ar panākumiem startējot Eirodziesmā, meitene vidusskolu beigusi ar izcilību.

"Mana vidējā atzīme bija 8,3, bet ar savu zinātniski pētniecisko darbu ieguvu trešo vietu valstī, tāpēc izlaidumā man pasniedza diplomu ar Dombrovska parakstu," ar zināšanām lepoties var jaunā skatuves māksliniece.

Galerijā: Paula ar ģimeni izlaidumā Cēsu Valsts ģimnāzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!