Foto: LETA

Populārā latviešu aktrise un pasākumu vadītāja Agnese Zeltiņa (attēlā) jau ilgāku laiku savu dzīvi saistījusi ar Itāliju un Latvijā ir reta viešņa, bet kādā intervijā viņa atklājusi, ka vairs nevēlas savu nākotni saistīt ar aktrises darbu.

DELFI Izklaide jau vēstīja, ka aizvadītajā gadā pēc septiņu gadu pauzes Zeltiņa atgriezās uz skatuves Teātra observatorijā, kā arī sāka filmēties jaunajā latviešu seriālā Būt mīlētai.

Tiesa, abiem šiem projektiem ilgs un veiksmīgs mūžs nebija vēlēts - Zeltiņas pašas producētā izrāde Vientulība tīmeklī līdz pirmizrādei netika, bet Būt mīlētai tika likvidēts, kas aktrisi sagrāvis.

"Tās bija divas sakritības, un varbūt es tās uztvēru pārāk personīgi. Taču es sapratu, ka man tiek dota zīme, ka jāapstājas. Ka varbūt tas nav mans ceļš un nevajag lauzties tur, kur nevajag. Tajā brīdī vienkārši sabruku...

Agrāk joka pēc teicu, ka būšu šajā profesijā līdz četrdesmit gadiem. Labi redzu, kas notiek ar aktrisēm pēc zināma vecuma sasniegšanas. Man ir iekritusi prātā kāda fotogrāfija, ko ieraudzīju, tikko ienākusi teātrī.

Tajā bija pulciņš ar novecojušām, teātra kostīmos ģērbtām, sakrāsotām aktrisēm. Toreiz skatījos uz to bildi un sapratu, ka es tā nevēlos," intervijā žurnāla OK! septembra numurā atcerējusies Zeltiņa.

"Teātris, tāpat kā kino, ir vīriešu pasaule. Vīriešiem būs lomas vienmēr. Bet, kad vecums sāk iet uz otru pusi, tu jūti to auksto elpu pakausī, un, ja vien neesi ģeniāla aktrise... Sapratu, ka jāpieliek punkts vienam posmam un jāskatās uz priekšu, un beidzot jāieelpo kaut kas cits," lēmumu pamest aktrises profesiju skaidrojusi Agnese.

Tieši šajā laikā viņai piedāvāts doties uz Itāliju, un sekošanu šim izaicinājumam viņa ne brīdi nenožēlo, jo jaunajā valstī viņai vairs netiek pievērsta pastiprināta uzmanība, kā tas pēdējos gados noticis Latvijā, kur viņai kļuvis "pārāk sāpīgi dzīvot".

Itālijā Zeltiņa strādājot amerikāņu televīzijas kanālā QVC - tajā viņa darbojas kā modele, demonstrējot apģērbu, apavus, kosmētiku un aksesuārus, ko televīzijas skatītāji var iegādāties, un itāļu atsaucība esot gana liela. 

"Es nebaidos no darba, un man nav kauna par to, ko es daru. Ir simtiem meiteņu, kas gribētu darīt šādu darbu. (..) Tas, protams, nav darbs, ko sapņoju darīt visu laiku, bet esmu priecīga, ka esmu televīzijā," intervijā OK! priecājusies aktrise. 

Viņa arī atzinusi, ka, lai gan pusi no viņas ienākumiem saņem aģents, alga, ko izdodas nopelnīt šajā itāļu iecienītajā televeikalā, ir pieklājīga, un liela nozīme ir arī tam, ka darbā iespējams mācīties valodu, neizjūtot diskomfortu, ka tā pagaidām vēl nav tik perfekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!