Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 11. oktobra, vakarā Latvijas Televīzijas skatītāju vērtējumam tika nodots šova Lauku sēta 2 otrais raidījums, kurā visi 12 traktora tīkotāji tika likti pie pirmajiem īstajiem lauku darbiem, bet vienam no dalībniekiem šovu nācās pamest.

Pēc pirmās nakts Lauku sētas saimniecībā noskaņojums kūtsaugšā, kur iekārtota dalībnieku mītne, bija dažāds - vieni pamodās spirgti izgulējušies, bet citiem naktsmieru  bija traucējuši dažādi knišļi, siens un citas neērtības. Visvairāk sūdzējās ārzemju latviete Aija, kura gulēšanu dzelzs gultā salīdzināja ar gulēšanu spainī vai vannā.

Pirmajā dienā Lauku sētas dalībniekiem bija jāuzkopj saimniecība - jāiztīra lopu virtuve, un šī darbiņa laikā 22 gadus vecais Edgars paziņoja, ka šovā no padraiskošanās viņš neatteiksies, un sāka jau trīties gar meitenēm, īpašu uzmanību pievēršot 41 gadu vecajai skolotājai Gunitai no Liepājas.

Kamēr daļa rosījās pa virtuvi, citi vīri ķērās pie dušas iekārtošanas - tajā pirmais nekautrīgi izrādīt savu labo augumu steidza 27 gadus vecais Guntis, bet no daiļā dzimuma pārstāvēm drosmīgākā bija Gunita. Abi gan pierādīja, ka kabīnes plēve noder tikai tāpēc, lai vējš nepūš virsū, jo no apkārtējo skatieniem kailos ķermeņu noslēpt nevar.

Cūku aploka celšanas laikā pārējos dalībniekus paguva nokaitināt Māris Zučiks (attēlā priekšplānā), kurš to vien darīja, kā darbojās ar mērlenti un visus komandēja, bet garmatainais celtnieks Dzintars Gūtmanis Mārim pasniedza ziepes, norādot, ka ar tām izpatikt saimniekiem būs vienkāršāk.

Gandrīz visiem šova stiprā dzimuma pārstāvjiem īpaši sirdī iekritusi jauniņā skaistule Lauma, kuru Guntis jau bija gatavs ņemt pie sevis par saimnieci pēc šova beigām, bet daži pret meitenes valdzinājumu un citu puiši centieniem izturējās noraidoši.

"Ja četri ērzeļi aplido vienu meiteni, es negribu būt šajā stulbeņu barā," atturīgi pārējo puišu centienus iekarot Laumu vērtēja Dzintars.

Pēc pirmajā nedēļā paveiktā saimniekiem bija jāizvērtē dalībnieku paveiktais - par čaklāko dalībnieci tika atzīta Aija, kura saņēma imunitāti pret izbalsošanu, bet uz izbalsošanas sola sēdās Dzintars, kurš dikti pārdzīvoja, ka nosaukts par sliņķi.

Dalībnieku iekšējā balsojumā Lauku sētas komanda no sava vidus ar deviņām balsīm izvēlējās Māri, kuri vairums atzina par spēcīgāko konkurentu un tāpēc vēlējās no viņa pēc iespējas ātrāk atbrīvoties, bet vairāki dalībnieki norādīja, ka nespēj izturēt Māra necenzēto valodu un nešpetno dabu.

To, kuram šovs jāpamet, noteica pupiņu pārlasīšanas sacensības - tajās uzvarēja Māris, bet Dzintaram šovs bija jāpamet. Tiesa, pārējie dalībnieki gandrīz vienprātīgi atzina, ka par Māra tālāko dalību šovā nemaz nepriecājas un prognozēja, ka viņam nākotnē grūti klāsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!