Foto: Publicitātes foto
Kopš laika, kad Herberts Džordžs Velss izdomāja jēdzienu ”laika mašīna”, bet Alberts Einšteins pierādīja, ka teorētiski šāda ierīce ir iespējama, ceļošana laikā nedod mieru daudziem cilvēkiem, un jo īpaši tas attiecināms uz kino industrijas scenāristiem.

Sakarā ar to, ka nesen uz kinoekrāniem iznākusi jauna fantastikas filma Looper (Laika cilpa), eksperti apkopojuši sarakstu ar desmit labākajām filmām, kas vienā vai otrā veidā stāsta par pārvietošanos laikā.

Topa desmitajā vietā iekļauta filma Zvaigžņu ceļš 5 (Star Trek V: The Final Frontier, 1989), devītajā - vācu filma Skrien, Lola, skrien (1998), astotajā - Donijs Darko (2001), septītajā - pirmais Supermens ar Kristoferu Rīvu titullomā (1978), sestajā - pirmais Terminators (1984), piektajā - Bila un Teda neticamie piedzīvojumi (1989), bet cetrutajā - Terija Giljama Laika bandīti (1981).

Saraksta trešajā vietā ierindota režisora Džordža Pela 1960. gadā uzņemtā filma Laika mašīna (The Time Machine), kas ir viena no pirmajām un veiksmīgākajām Herberta Velsa slavenā romāna kinoversijām.

Otrajā vietā iekļauta režisora Rendela Kleizera 1986. gada filma Navigatora lidojums (Flight of the Navigator), kas vēsta par zēna tikšanos ar citplanētiešiem, no kuriem viņš atnes zināšanas, kas cilvēcei līdz šim nav bijušas pieejamas.

Savukārt par visu laiku izcilāko filmu par ceļošanu laikā atzīta Roberta Zemeka triloģijas Atpakaļ nākotnē (Back to the Future) pirmā filma 1985. gadā. Tā vēsta par pusaudzi Mārtiju, kurš ar doka Brauna palīdzību no astoņdesmitajiem nokļūst piecdesmitajos un satiek savus nākamos vecākus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!